Καμπάνια για να πέσει ο φράχτης



Φουντώνει το κίνημα για να πέσουν οι φράχτες που η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κυβερνήσεις σηκώνουν στα σύνορα της Ευρώπης για να κλείσουν το δρόμο στους πρόσφυγες. Το Σάββατο 17 Οκτώβρη η αρχή έγινε στο Καλαί και ακολουθεί ο Έβρος με συλλαλητήριο στην Αλεξανδρούπολη στις 23 Γενάρη.
Το Σάββατο 17 Οκτώβρη στο Καλαί, με τη συμμετοχή περίπου 1000 προσφύγων και διαδηλωτών από τη Βρετανία πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που στηρίχθηκε από συνδικάτα και αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις. Πάνω από 500 διαδηλωτές συμμετείχαν στην αντιπροσωπεία του Stand up against racism και άλλων οργανώσεων και σωματείων που έφτασαν στο Καλαί με πάνω από 50 αυτοκίνητα, φορτηγάκια, πούλμαν ξεκινώντας από διάφορες πόλεις. Την ίδια μέρα συγκέντρωση με αίτημα να ανοίξουν τα σύνορα στους πρόσφυγες έγινε και στο Ντόβερ στην απέναντι πλευρά της Μάγχης. 

Καμπάνια για πανελλαδική διαδήλωση το Σάββατο 23 Γενάρη στην Αλεξανδρούπολη με αίτημα να πέσει ο φράχτης στον Εβρο ξεκινάει σε πόλεις και γειτονιές σε όλη την Ελλάδα. Ήδη σε μια σειρά από γειτονιές οι τοπικές επιτροπές της ΚΕΕΡΦΑ καλούν ανοιχτές συσκέψεις με στόχο μέσα στους επόμενους δύο μήνες να υπάρξει μαζικός ξεσηκωμός ενάντια στις μεθοδεύσεις των κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κρατήσουν κλειστά τα σύνορα, οδηγώντας στο θάνατο από πνιγμό– 3.100 άντρες, γυναίκες και παιδιά, μόνο μέσα στο 2015 στη Μεσόγειο.

«Παντού ο κόσμος ξεσηκώνεται για να πέσουν οι φράχτες!  Χιλιάδες συμπαραστέκονται στους πρόσφυγες στην Ελλάδα, από τις γιαγιάδες στη Λέσβο που βοηθάνε τις μητέρες, φυλάνε και ταΐζουν τα μωρά των προσφύγων, μέχρι τους αλληλέγγυους που βρέθηκαν στα νησιά του Αιγαίου, το Παλαί στο Γαλάτσι, το Ελληνικό, τον Ελαιώνα, την Πλατεία Βικτορίας, την Ειδομένη. Όλοι και όλες μαζί, από το κίνημα στην Ευρώπη, την Τουρκία και το Κουρδιστάν και το κίνημα αλληλεγγύης απ’ όλη την Ελλάδα, θα βρεθούμε στην Αλεξανδρούπολη για να στείλουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν θα γίνει Ουγγαρία. Είναι ώρα να ρίξουμε το φράχτη του αίσχους στον Έβρο που δολοφονεί πρόσφυγες και μετανάστες» αναφέρει το κάλεσμα της καμπάνιας για τη διαδήλωση στην Αλεξανδρούπολη που αναλύει διεξοδικά 9 λόγους για τους οποίους πρέπει να γκρεμιστεί ο φράχτης στον Έβρο.

Ξάνθη: Συνέλευση ΚΕΕΡΦΑ

Την Δευτέρα 19 Οκτώβρη έγινε η συνέλευση της ΚΕΕΡΦΑ στην Ξάνθη, όπου υπήρξε ενημέρωση από τη Διεθνή Αντιφασιστική Συνάντηση στην Αθήνα, από την αντιπροσωπεία που συμμετείχε.
Έγινε πλούσια συζήτηση που επικεντρώθηκε στις πρωτοβουλίες που αποφασίστηκαν στη συνάντηση με ιδιαίτερη έμφαση στην αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στο συλλαλητήριο που θα οργανωθεί στις 23 Γενάρη στην Αλεξανδρούπολη με αίτημα να πέσει ο φράχτης.
Η αγωνία των περισσοτέρων ήταν τι μπορούμε να κάνουμε για να πάρει αυτή η πρωτοβουλία πλατιά χαρακτηριστικά, πώς θα εμπνεύσουμε όλο και περισσότερο κόσμο να το πάρει πάνω του.
Βάλαμε ένα προγραμματισμό να βρούμε τα σωματεία και τους συλλόγους της πόλης. Άμεσα έχουν συνέλευση οι καθηγητές και οι φοιτητές και θα τους ζητήσουμε να μπουν σε αυτήν την καμπάνια. Επίσης να πραγματοποιήσουμε μια μαζική εκδήλωση στις 6 ή 7 Νοέμβρη, συναυλία στις 20 Νοέμβρη. Η προσπάθεια ξεκινάει.  
Tζεμαλή Μηλιαζήμ

Σοσιαλισμός από τα Κάτω

Να τελειώνουμε με το σεξιστικό σύστημά τους
Κάντε κλικ στο εξώφυλλο για να διαβάσετε σε μορφή pdf