25 χρόνια του περιοδικού ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ από τα ΚΑΤΩ



Την Κυριακή 25 Ιούνη, στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στο Θησείο, θα γίνει η γιορτή για τα 25 χρόνια κυκλοφορίας του περιοδικού Σοσιαλισμός από τα Κάτω. Η γιορτή θα ξεκινήσει με την εκδήλωση “Από το «τέλος της ιστορίας» στην κρίση του καπιταλισμού – Που βαδίζει η Αριστερά σήμερα;”

Οι ομιλητές θα είναι η Μαρία Στύλλου, υπεύθυνη σύνταξης του Σοσιαλισμός από τα Κάτω, ο Λέανδρος Μπόλαρης, συγγραφέας, ο Πάνος Γκαργκάνας, διευθυντής της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη, ο Μιχάλης Λυμπεράτος και ο Μωυσής Λίτσης.

Ο Μ. Λυμπεράτος είναι ιστορικός και συγγραφέας των βιβλίων “Στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου - Κοινωνική πόλωση, αριστερά και αστικός κόσμος στη μεταπολεμική Ελλάδα. Από τα Δεκεμβριανά στις εκλογές του 1946”, “Μετά τον εμφύλιο - Πολιτικές διαδικασίες και κοινωνική πόλωση στις απαρχές της προδικτατορικής περιόδου” και “Από το ΕΑΜ στην ΕΔΑ - Η ραγδαία ανασυγκρότηση της ελληνικής Αριστεράς και οι μετεμφυλιακές πολιτικές αναγκαιότητες”.

Ο Μ. Λίτσης είναι δημοσιογράφος και υποψήφιος με την Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στις επερχόμενες εκλογές της ΕΣΗΕΑ. Στο τελευταίο τεύχος του Σοσιαλισμός από τα κάτω (Νο 122) γράφει για το βιβλίο του Αμπράμ Λεόν “Το Εβραϊκό ζήτημα” και τη σημασία του σήμερα, στο άρθρο με τίτλο “Απάντηση στον αντισημιτισμό”.

Θα ακολουθήσει συναυλία με τον Λάμπρο Παπαλέξη και το συγκρότημά του “Οι Χτισμένες… των Θεμελίων” και Dj set με Renegade Instruments.




Γιορτές για τα 25 χρόνια του περιοδικού Σοσιαλισμός από τα Κάτω

1992-2017, 25 χρόνια «Σοσιαλισμός από τα Κάτω» -

Από το «τέλος της ιστορίας» στην κρίση του καπιταλισμού.
Πού βαδίζει η αριστερά σήμερα;

ΑΘΗΝΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 25/6
Σύλλογος αρχαιολόγων, Ερμού 134-136, 8μμ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΠΕΜΠΤΗ 29/6
Νέα Φιλοσοφική ΑΠΘ 7μμ
ΠΑΤΡΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/6
Έσπερος (πλατεία Γεωργίου) 7μμ
ΞΑΝΘΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 1/7
Χάνι του Χατζή Ρετζέπ (Βενιζέλου 32) 7μμ
ΧΑΝΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 1/7
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΚΥΡΙΑΚΗ 2/7
πάρκο Υγειονομικού (Λάκκος) 7μμ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 3/7
Θεατράκι Σκάλας 7μμ
ΒΟΛΟΣ
ΤΡΙΤΗ 4/7
Αρχιτεκτονική (Πολυτεχνείο) 7μμ

Δηλώστε συμμετοχή

Τιμή ενίσχυσης 10 ευρώ -
για ανέργους, μαθητές 5 ευρώ.
Στην τιμή περιλαμβάνεται φαγητό και ποτό

Σοσιαλισμός από τα Κάτω

Να τελειώνουμε με το σεξιστικό σύστημά τους
Κάντε κλικ στο εξώφυλλο για να διαβάσετε σε μορφή pdf