“Η συνέχεια πρέπει να είναι απεργιακή”

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΙΣ 7ΜΜ



Το πρώτο κουδούνι χτύπησε με εγκληματικές ελλείψεις στα σχολεία. Είναι χοντρά ψέματα αυτά που λέει η υπουργός ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι στις θέσεις τους και όλα λειτουργούν άψογα.

Στα τμήματα υποδοχής που αφορούν μαθητές και μαθήτριες από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες δεν έχει γίνει ούτε μία πρόσληψη. Είναι μεγάλο πρόβλημα γιατί οι πιο αδύναμοι μαθητές δεν θα υποστηρίζονται απ’ ότι φαίνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στο ειδικό σχολείο της Ξάνθης δεν υπάρχουν αρκετές τάξεις και έτσι παιδιά με αναπηρία της Α’ δημοτικού έκαναν μάθημα στους διαδρόμους. Λείπουν επίσης βασικοί εκπαιδευτικοί και πάρα πολλές ειδικότητες και από την Πρωτοβάθμια και από τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και εδώ και σε όλη την Ελλάδα.

Οι συνεχείς ελλείψεις και οι επιθέσεις που έχει εξαπολύσει όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση στον χώρο της εκπαίδευσης έχει εξαγριώσει πάρα πολύ τους συναδέλφους. Εδώ και δύο χρόνια δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για να προστατεύσει τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές από την πανδημία. Και έρχεται τώρα με τον βούρδουλα να πει ότι θα μας αξιολογήσει. Σε κανέναν δεν περνάει αυτή η αντιμετώπιση. Αντίθετα, οι εκπαιδευτικοί αυτή τη στιγμή είναι σε θέση μάχης.

Απέναντι στις διαδικασίες της αξιολόγησης χρειάζεται να δοθεί από την Ομοσπονδία απόφαση για συνέχεια της απεργίας-αποχής, που δεν έχουν τολμήσει να τη βγάλουν παράνομη και καταχρηστική από τα δικαστήρια. Και ταυτόχρονα απόφαση για απεργία μέσα στο τρίτο δεκαήμερο, όπως προτείνουν οι Παρεμβάσεις.

Τα απογευματινά πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που καλούν οι ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ είναι πολύ θετικό βήμα. Η συνέχεια όμως πρέπει να είναι απεργιακή. Η μαχητικότητα που υπάρχει φάνηκε και στη συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που έγινε στη Ξάνθη την Πέμπτη 9/9.

Πάνω από 70 εκπαιδευτικοί, αριθμός μεγάλος για συνέλευση στην αρχή της χρονιάς, άνοιξαν τη συζήτηση πάνω σε όλα τα ζητήματα: Από τη διαδήλωση στη ΔΕΘ και τις μαζικές προσλήψεις που πρέπει να γίνουν μέχρι την υποχρεωτικότητα για τους εμβολιασμούς και τις ρατσιστικές απολύσεις μεταναστριών καθαριστριών στα σχολεία μας. Αυτή η διάθεση χρειάζεται να φτάσει και στις ηγεσίες, ώστε να κινηθούν ανάλογα και να συντονίσουν τα επόμενα βήματα.

Τζεμαλή Μηλιαζήμ,

εκπαιδευτικός Α’βαθμιας εκπαίδευσης στην Ξάνθη, μέλος του δικτύου «η Τάξη μας»

Σοσιαλισμός από τα Κάτω

Να τελειώνουμε με το σεξιστικό σύστημά τους
Κάντε κλικ στο εξώφυλλο για να διαβάσετε σε μορφή pdf