Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ξάνθης στο Πανεργατικό Συλλαλητήριο - Τετάρτη 22 Ιούλη, 7μμ, Κ.Πλατεία


ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΛΗ
7μμ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ


  • ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!
  • ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΕ-ΕΥΡΩ
  • ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
  • ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε συγκέντρωση στις 7μμ στην Κεντρική πλατεία.


Η ψήφιση του νέου βάρβαρου μνημονίου από τους βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού παρέα με την πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μια ανοιχτή πρόκληση για τον κόσμο που πάλεψε και παλεύει, για τον κόσμο που ψήφισε μαζικά ΟΧΙ στις 5 Ιούλη. Τριανταεννιά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκαν αυτή την ψήφο και η κυβέρνηση έδειξε την αδυναμία της στέλνοντας τα ΜΑΤ ενάντια στους διαδηλωτές στο Σύνταγμα.

Η απεργία στις 15 Ιούλη ήταν ένα πρώτο βήμα. Αυτός είναι ο δρόμος για να αποδείξουμε στον κάθε Σόιμπλε ότι αυτό που μετράει δεν είναι οι υπογραφές των υπουργών αλλά τα ΟΧΙ των εργατών.

Είναι ώρα να οργανώσουμε γενικές συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, να συγκροτήσουμε απεργιακές επιτροπές, να προωθήσουμε μορφές οργάνωσης και συντονισμού από τα κάτω, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κόντρα στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ και όλων όσων συντάχτηκαν ξεδιάντροπα στο στρατόπεδο του Ναι.

Η απάντηση στους συνεχιζόμενους εκβιασμούς ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ είναι δεν μπορεί παρά να είναι: Μονομερής διαγραφή του χρέους, έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ, κρατικοποίηση των τραπεζών και όλων των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο.

Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ξάνθης

Σοσιαλισμός Από τα Κάτω

Έξοδος από τα Μνημόνια στα χέρια των εργατών
Σχέσεις εξάρτησης - Oι Τράπεζες και οι “φούσκες”
Γυναίκες ενάντια στην καταπίεση
Η επιστροφή του Μακεδονικού

Από τον Πουλιόπουλο στον Ζαχαριάδη - Ο σύντομος ελληνικός Μεσοπόλεμος

Ο Λέανδρος Μπόλαρης θυμίζει την πορεία του ελληνικού καπιταλισμού μετά το τέλος της Μικρασιατικής Εκστρατείας, τους εργατικούς αγώνες αλλά και την μεγάλη αλλαγή του ΚΚΕ. Τυπικά την έναρξη του διεθνούς μεσοπολέμου σηματοδοτεί η «συνθήκη ειρήνης», η Συνθήκη των Βερσαλλιών που επέβαλαν οι νικητές του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου στους ηττημένους και υπογράφτηκε επίσημα τον Ιούνη του 1919.

Βενεζουέλα: Χρειάζεται εργατική εναλλακτική

Ο Νίκος Λούντος δίνει την πραγματική εικόνα της Βενεζουέλας και προτείνει διέξοδο. Οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα έχουν μετατραπεί σε ιδεολογικό εργαλείο της δεξιάς σε όλο τον κόσμο για να πείσει ότι σοσιαλισμός σημαίνει καταστροφή.

Το 1968 στις ΗΠΑ

Ο Γιώργος Πίττας παρουσιάζει την έκρηξη του κινήματος στις ΗΠΑ που εξασφάλισε τη μεγαλύτερη ήττα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Το 1968 είναι μια χρονιά-καμπή για τις ΗΠΑ.

Βιβλιοκριτική: Φυλετικές θεωρίες στην Ελλάδα

Φυλετικές θεωρίες στην ΕλλάδαΠροσλήψεις και χρήσεις στις επιστήμες, την πολιτική, τη λογοτεχνία και την ιστορία της τέχνης κατά τον 19ο και 20ό αιώνα Επιμέλεια: Ε. Αβδελά κ.