ΑΝΤΑΡΣΥΑ LGBTQ




"Τα δικαιώματα δεν χαρίζονται, οι αγώνες μας συνεχίζονται” είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης που εξέδωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ LGBTQ που συμμετέχει τόσο στο Pride της Αθήνας όσο και σε αυτά της Θεσσαλονίκης και της Κρήτης.
“Tα φετινά Φεστιβάλ Περηφάνειας βρίσκουν την ελληνική κοινωνία και τη ΛΟΑΤ κοινότητα μέσα σ’αυτή σε μια νέα πολιτική συγκυρία.
Η κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων αποτελεί δυσάρεστο παρελθόν, οι αγώνες μας ενάντια στα μνημόνια και τις επιπτώσεις τους στη ζωή μας ανέδειξαν μια νέα κυβέρνηση με κορμό ένα αριστερό κόμμα. Εύλογα, οι προσδοκίες του κόσμου από τη νέα κυβέρνηση είναι τεράστιες, είναι ανάλογες όχι μόνο των προεκλογικών της δεσμεύσεων αλλά και των κοινωνικών αγώνων που την έφεραν ως εδώ”, τονίζεται στην ανακοίνωση που καταλήγει:
“Θέλουμε ένα Pride που να χωράει ΟΛΑ τα κομμάτια της κοινότητας και των συμπαραστατών της χωρίς αποκλεισμούς, να αναδεικνύει ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ των προβλημάτων και αιτημάτων του κινηματός μας, να στηρίζεται οικονομικά στην κοινωνία και στα συνδικάτα και να φιλοξενεί την οργανωμένη, δημοκρατική ΣΥΖΗΤΗΣΗ στους κόλπους του, χωρίς να φοβάται την κριτική και τις διαφωνίες. Πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο δρόμος για να δυναμώσουμε το ΛΟΑΤΚΙ κίνημα μέσα σε μια κοινωνία που αγωνίζεται και αλλάζει.
Με αυτό το σκεπτικό, σαν ομάδα LGBTQ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, παρεμβαίνουμε στο 11ο φεστιβάλ Περηφάνειας, δεν το χαρίζουμε σε κανέναν.
Στηρίζουμε κριτικά, ενισχύουμε τη φωνή της Κοινότητας, ενώνουμε με τους υπόλοιπους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, καταθέτουμε τις προτάσεις μας για το πώς οραματιζόμαστε την οργάνωση του Pride και καλούμε ακτιβιστές και οργανώσεις να συζητήσουμε για το πώς θα συντονιστούμε στη συνέχεια». 
* Συζήτηση με θέμα: “ΛΟΑΤ κίνημα και Pride στη νέα συγκυρία”, οργανώνει το Σάββατο 13/6 στις 5μμ στο περίπτερο  εντός του Pride η ΑΝΤΑΡΣΥΑ LGBTQ.

Σοσιαλισμός από τα Κάτω

Να τελειώνουμε με το σεξιστικό σύστημά τους
Κάντε κλικ στο εξώφυλλο για να διαβάσετε σε μορφή pdf