11 Ιούνη: Παίρνουμε την ΕΡΤ, να σώσουμε Λιμάνια, ΔΕΗ, Νοσοκομεία




Η ΕΡΤ ανοίγει ξανά 2 χρόνια μετά το “μαύρο”, ως η επίσημη δημόσια ραδιοτηλεόραση της χώρας και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, η ΠΟΣΠΕΡΤ κι ο Συντονισμός Ενάντια στα Κλεισίματα και τις Διαθεσιμότητες, μας καλούν όλες και όλους στο πανεργατικό συλλαλητήριο που οργανώνουν την Πέμπτη 11 Ιούνη, στις 7μμ στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής. 

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ με αυτό τον τρόπο, στέλνουν το μήνυμα ότι η επαναλειτουργία της ΕΡΤ είναι κατάκτηση του δίχρονου αγώνα τους κι όχι κυβερνητική παραχώρηση. Μια τέτοια κατάκτηση τιμάται με εργατικό συλλαλητήριο κι όχι με φιλοκυβερνητική φιέστα, όπως προετοίμαζε για την ίδια μέρα η κυβέρνηση μαζί με τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ. 

“Νικήσαμε και συνεχίζουμε”, είναι το σύνθημα του συλλαλητηρίου και χρειάζεται να σταθούμε και στο “νικήσαμε” και στο “συνεχίζουμε”. 

Είναι νίκη η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, νίκη των αγωνιζόμενων σε κάθε γωνιά της χώρας, που για δύο χρόνια έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό σε μια σκληρή αναμέτρηση με τους τροϊκανούς και τις κυβερνήσεις τους. Οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ επιβάλουν την επιστροφή τους στη δουλειά με έμμισθη σχέση εργασίας πλέον (γιατί εκατοντάδες από αυτούς δεν σταμάτησαν λεπτό να δουλεύουν, απλήρωτοι, κρατώντας την ΕΡΤ ανοιχτή) κι αυτό είναι σπουδαίο. Όπως και οι δεκάδες μικρές ή μεγάλες νίκες που κατάφεραν σε αυτή τη δίχρονη πορεία, καμιά τους δεν πρέπει ούτε να υποτιμηθεί ούτε να χαριστεί.

Από τις 11 Ιούνη του 2013 που ξεκίνησε η αναμέτρηση, με την ιστορική απόφαση των εργαζομένων να μην υπακούσουν στην απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο, να συνεχίσουν να δουλεύουν ζητώντας – και κερδίζοντας – τη συμπαράσταση ολόκληρης της εργατικής τάξης, από τότε, ξετυλίχτηκε ένας αγώνας με εκατοντάδες δυσκολίες, σκόπελους και διλήμματα. Το ξεκίνημα και το κράτημα του αγώνα τις πρώτες κρίσιμες μέρες. Η αντιμετώπιση της απεργοσπασίας της ΔΤ/ΝΕΡΙΤ. Των δυσκολιών της απληρωσιάς. Της οδύνης από την απώλεια αγαπημένων συναδέλφων που έφυγαν από τη ζωή σε αυτή την πορεία. Του συνεχούς κυβερνητικού σαμποτάζ με το ρίξιμο κεραιών, πομπών, κόψιμο ηλεκτρικού ρεύματος κλπ. Της καταστολής με τα ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο. 

Αλλά και η επιμονή απέναντι στα διλήματα του “ρεαλισμού”, όπως αυτά εκφράζονταν μέσα από προτάσεις για μετατροπή του αγώνα σε ΚΟΙΝΣΕΠ, πολιτιστικούς συλλόγους κλπ. Η συνεχής προσπάθεια των εργαζομένων να μη χάνουν την κινηματική σύνδεση με τους υπόλοιπους κλάδους εργαζομένων, δίνοντας το παρών σε κάθε διαδήλωση, αλλά κι οργανώνοντας τα δικά τους συλλαλητήρια στο Ραδιομέγαρο. 

Ακόμα περισσότερο αυτά που σήμαναν τη μάχη ενάντια στο “μετεκλογικό εφησυχασμό”, με την επιτυχημένη οργάνωση αφενώς του συλλαλητηρίου στις 11 Φλεβάρη, δεκαπέντε μόλις μέρες μετά τις εκλογές, αλλά και τη διαδήλωση – επιστροφή στο Ραδιομέγαρο στις 11 Μάη.

Όλα αυτά ήταν μάχες. Για την ακρίβεια ένα μικρό δείγμα από τις εκατοντάδες καθημερινές μάχες που δώθηκαν με επιτυχία, για να φτάσουμε από τις 11 Ιούνη του '13 στις 11 Ιούνη του '15 και τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ να επιστρέφουν με ψηλά το κεφάλι, αποδεικνύοντας σε όλους ότι οι σκληροί, αποφασιστικοί και παρατεταμένοι αγώνες μπορούν να κερδίζουν. 
“Συνεχίζουμε” όμως γιατί μπορεί οι περισσότεροι να κερδίζουν την επιστροφή στις δουλειές τους και οι επιγραφές και τα λογότυπα να αλλάξανε, υπάρχουν όμως ανοιχτοί λογαριασμοί με την κυβέρνηση, το νομοσχέδιο που ψήφισε και τη διοίκηση που όρισε. 

Συνέχεια 

Γιατί βάσει του νομοσχεδίου υπάρχουν δεκάδες εργαζόμενοι, συμβασιούχοι, που δεν επιστρέφουν και χρειάζεται συνέχεια του αγώνα για την επιστροφή τους. Γιατί η “ενσωμάτωση της εμπειρίας της αυτοδιαχείρισης”, όπως ήταν η αρχική δέσμευση της σημερινής κυβέρνησης, μετατράπηκε σε διατήρηση της ΝΕΡΙΤικης δομής, με Λ. Ταγματάρχη διευθύνων σύμβουλο και Β. Λουριδά διευθυντή Οικονομικών, αμφότερα στελέχη της παλιάς ΕΡΤ, με “αμαρτωλό” παρελθόν, εις βάρος τόσο της ΕΡΤ όσο και των εργαζομένων της.

Γιατί σε καμία περίπτωση δεν έχει διασφαλιστεί η λειτουργία του συνόλου των δομών της ΕΡΤ. Αντίθετα νομοσχέδιο – κυβερνητική ασάφεια - τοποθέτηση Ταγματάρχη – αστυνομική κινητικότητα σε ραδιοσταθμούς της περιφέρειας, στέλνουν μηνύματα για το αντίθετο, για επιστροφή του σχεδίου Μόσιαλου (σχέδιο συρρίκνωσης της ΕΡΤ, το 2011) από την πίσω πόρτα, με μείωση δομών,
συγχώνευσεις περιφερειακών ραδιοσταθμών κλπ.  

Συλλαλητήριο νίκης και συνέχειας του αγώνα λοιπόν. Ένα είναι σίγουρο. Ότι τίποτα δεν είναι ίδιο με τις 10/6/13 και κυρίως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που έδωσαν τη μάχη. Ο διετής αγώνας έχει γεμίσει εκατοντάδες αγωνιστές με την εμπειρία τί σημαίνει να παλεύεις και να νικάς μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες και το πείσμα ότι θέλουμε το 100% των διεκδικήσεών μας και θα το πάρουμε. Το στοίχημα για το αν το πάνω χέρι θα το έχουν οι Ταγματάρχες ή οι εργαζόμενοι είναι ανοιχτό και σταθμό σε αυτή τη διαδικασία αποτελεί το συλλαλητήριο της 11ης Ιούνη.

Το συλλαλητήριο αυτό όμως δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Αφορά ολόκληρη την εργατική τάξη, αυτούς που παλεύουν για να πάρουν πίσω όσα τους έκλεψαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις κι αυτούς που καλούνται να αντιμετωπίσουν τις νέες επιθέσεις των “έντιμων” συμβιβασμών. Αφενός γιατί όπως φάνηκε ξανά και ξανά αυτή τη διετία, έτσι και τώρα, κάθε βήμα στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, έχει σαν απαραίτητη προϋπόθεση τη συμπαράσταση των υπόλοιπων εργαζομένων. Αλλά και γιατί η πορεία που ξεκίνησε στις 11/6 του 2013, είναι το παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους. “Θα το κάνουμε όπως οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ” είναι η καλύτερη απάντηση στα σχέδια για ιδιωτικοποίηση των λιμανιών. Αντίστοιχα στην περίπτωση που καρποφορήσουν οι πιέσεις των “θεσμών” για ξεπούλημα κομματιών της ΔΕΗ. Ή των εργατών στα ΕΛΠΕ που βλέπουν τους συναδέλφους τους να δολοφονούνται στο βωμό της κερδοφορίας του Λάτση. Αλλά και για κάθε ξεκινημένη διεκδίκηση που η ικανοποίησή της έχει “κολλήσει” στο βάλτο της διαπραγμάτευσης. Για την επιστροφή των μισθών και των συντάξεων, για τη χρηματοδότηση της Παιδείας και της Υγείας, για τις προσλήψεις. 

Όλοι κι όλες λοιπόν την Πέμπτη 11/6 στο Ραδιομέγαρο όπως ακριβώς συνέβη την ίδια μέρα πριν δύο χρόνια. Για να βρεθούμε μαζί, όλοι όσοι στηρίξαμε για 24 μήνες τον αγώνα της ΕΡΤ. Για να διεκδικήσουμε ότι η ΕΡΤ που θα ανοίξει, θα είναι η ΕΡΤ που οραματίστηκαν οι εργαζόμενοί της και η κοινωνία που βρέθηκε στο πλευρό τους.


Πριν λίγες μέρες είχαμε το θλιβερό γεγονός με το εργοδοτικό έγκλημα που έστειλε 4 συναδέλφους στον άλλο κόσμο και 2 σακατεμένους. Όλα αυτά για τα κέρδη της εργοδοσίας καθώς η εντατικοποίηση των ρυθμών για μεγαλύτερο κέρδος οδηγεί σε εγκλήματα και δολοφονίες – γιατί τέτοιο είναι κι όχι “εργατικό ατύχημα”. Απέναντι σε αυτά τα εργοδοτικά εγκλήματα δίνουμε κι εμείς τη μάχη.

Στα πλαίσια αυτά, θέλουμε κι εμείς να εκδηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στον κόσμο της ΕΡΤ, που τους θεωρούμε συναγωνιστές μας. Άλλωστε μας έχουν φιλοξενήσει σαν σωματείο όταν είχε πέσει το “μαύρο”. Θα είμαστε μαζί τους στην κινητοποίηση για πραγματικό κι ουσιαστικό άνοιγμα της ΕΡΤ. Για να νικήσει πραγματικά κι όχι τύποις ο αγώνας τους, χωρίς Ταγματάρχες και λοιπές ιστορίες. Διαδηλώνουμε στο πλευρό τους, διαδηλώνουμε κι ενάντια στο επερχόμενο μνημόνιο και θα είμαστε μαζί τους στο συλλαλητήριο για τα 2 χρόνια αγώνα. Μαζί προχωράμε, η νίκη είναι μαζί μας.

Μανώλης Αθανασίου,
ταμίας Συνδέσμου Εργαζόμενων Ασπροφώς, θυγατρική των ΕΛΠΕ

Έχουμε μπροστά μας τον αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ. Η ΕΡΤ είναι αγωνιστικό πρότυπο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην περίπτωση της ΔΕΗ, που τη θέλουμε δημόσια και στα χέρια των εργαζομένων. Εξαρχής η δημιουργία των θυγατρικών, όπως επηβλήθηκε από την Ε.Ε, δημιουργεί πρόβλημα κι εξυπηρετεί τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης. Είναι προφανές ότι όταν ξεπουλάς την μεταφορά ενέργειας, ένα μεγάλο κομμάτι της ΔΕΗ βρίσκεται στα χέρια των ιδιωτών. Έτσι τους ανοίγει η όρεξη για να σπρώξουν κομμάτι κομμάτι όλη την επιχείρηση στους ιδιώτες. Θα είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους της ΕΡΤ γιατί τους θεωρούμε παράδειγμα και για το δικό μας αγώνα.

Νίκος Κούτσιας, εργαζόμενος ΔΕΗ

Θα είμαστε κι εμείς την Πέμπτη 11/6 στην Αγία Παρασκευή, στο συλλαλητήριο νίκης αλλά και συνέχειας του αγώνα. Παλέψαμε μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ όλα αυτά τα δύο χρόνια και θα συνεχίσουμε, για να διώξουμε το “μαύρο” όχι απλά από τις οθόνες, που φαίνεται να φεύγει, αλλά από τις ζωές μας. Για να έχουμε την ΕΡΤ για την οποία παλέψαμε. 

Σταματία Τσουμέα, σχολικοί φύλακες

Είναι μια επιτυχία των συναδέλφων στην ΕΡΤ και των αλληλέγγυων. Η επιστροφή των συναδέλφων στις δουλειές τους αλλά και η καλύτερη λειτουργία της ΕΡΤ στα πλαίσια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας είναι ανοιχτά ζητήματα. Ελπίζουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να αποκατασταθούν όλες οι λειτουργίες που η προηγούμενη κυβέρνηση τις έριξε στο “μαύρο”. Η Ένωση Λιμενεργατών έχει στηρίξει από την πρώτη μέρα τον αγώνα των συναδέλφων. Ημασταν εκεί να βοηθάμε στην περιφρούρηση του χώρου, να παρέχουμε οικονομική βοήθεια και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον αγώνα για μια δημόσια ΕΡΤ στην υπηρεσία του λαού. Εμείς έχουμε μπροστά μας τη μάχη ενάντια στο ξεπούλημα του λιμανιού. Κάθε νίκη για το εργατικό κίνημα, δίνει κουράγιο, δύναμη κι ελπίδα και στους υπόλοιπους εργαζόμενους. Όπλο μας είναι η αλληλεγγύη κι ο καλύτερος δυνατός συντονισμός όλων των εργασιακων χώρων που δέχτηκαν τις επιθέσεις των μνημονίων. 

Γιώργος Γώγος, γ.γ. Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ 

Κλείνουμε 2 χρόνια από το “μαύρο”. Θα είμαστε όλοι στο συλλαλητήριο για να τιμήσουμε έναν αγώνα που δώσαμε όλοι μαζί και σε αυτή τη φάση πετυχαίνει μια πρώτη νίκη. 

Γιώργος Πρέντζας, μέλος Σωματείου Εργαζομένων ΙΝΤΡΑΚΟΜ

Το κάλεσμα της ΠΟΣΠΕΡΤ

Ως ημέρα μνήμης κι όχι γιορτής, χαρακτηρίζει την 11η Ιούνη η ΠΟΣΠΕΡΤ, καλώντας όλες και όλους στο συλλαλητήριο. 

“Για να τιμήσουμε έναν μοναδικό, αταλάντευτο, αδιάκοπο, ανένδοτο αγώνα. Για τη μνήμη των αδικοχαμένων συναδέλφων και αλληλέγγυων. Για τη δημοκρατία, την αποτίναξη των μνημονίων και την αξιοπρέπεια του λαού και την ανάταξη της χώρας. Πετύχαμε την πρώτη μεγάλη νίκη. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για όσα μαζί διεκδικήσαμε. Οι εργαζόμενοι, σας θέλουμε συμπαραστάτες και οδηγούς αυτού του αγώνα” συνεχίζει. 

“2 χρόνια αγώνων, των εργαζομένων της ΕΡΤ, της ΠΟΣΠΕΡΤ, των αλληλέγγυων, των συνδικάτων, των πολιτικών φορέων και κινημάτων, και με τη στήριξη της κοινωνίας, έδωσαν την πρώτη μεγάλη νίκη και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Υπάρχει όμως πολύς δρόμος ακόμα για την δικαίωση του δημοκρατικού παλλαϊκού αιτήματος για μια πραγματική δημόσια ΕΡΤ [...] 

Μια ΕΡΤ ναυαρχίδα μιας μεγάλης δημοκρατικής προσπάθειας για την αληθινή ενημέρωση του λαού και την πολιτιστική αναγέννηση της χώρας. Που θα συμβάλλει καθημερινά, στο όραμα για μια κοινωνία με κοινωνική δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, ισότητα χωρίς ρατσισμό και μισαλλοδοξία, με αλλαγή αξιών, συμπεριφορών, αντιλήψεων, στόχων ζωής, με κυρίαρχες και όχι υποταγμένες τις λαϊκές δυνάμεις.

[...] Ο αγώνας αυτός αγκαλιάστηκε από την κοινωνία, την παγκόσμια κοινότητα και έγινε σημείο αναφοράς στους αγώνες ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές, στην εξαθλίωση του λαού και το ξεπούλημα όλων των κοινωνικών αγαθών... ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ γιατί πιστεύουμε ότι θα φέρει την τελική νίκη .... ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ σθεναρά, σταθερά και με αξιοπρέπεια γιατί οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους έχουν προτεραιότητα και όχι οι συμφωνίες με τα αρπακτικά των αγορών και τους τοκογλύφους δανειστές.

Σας καλούμε όλους στις 11 Ιούνη στις 7μμ στο Ραδιομέγαρο να τιμήσουμε τους νεκρούς μας και να διαδηλώσουμε για δημόσια ΕΡΤ με όλες τις δομές της”.

Θεσσαλονίκη

“Στις 11 Ιούνη δεν θα εκπέμψει ΕΡΤ3, αλλά ΝΕΡΙΤ plus με άλλο όνομα”, δήλωσε ευθαρσώς ο Λ.Ταγματάρχης, τη Δευτέρα 8/6, σε συνάντηση με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ3, στη Θεσσαλονίκη.
Και δεν ήταν το μόνο “μαργαριτάρι”. “Δεν μπορώ να απαντήσω αν θα συνεχιστούν τα κοινωνικά μηνύματα στην ET3” τόνισε αναφερόμενος στα κινηματικά σποτάκια που προβάλλονται διαρκώς από το αυτοδιαχειριζόμενο κανάλι εδώ και 2 χρόνια. Όσο αφορά το αν θα ανοίξουν όλες οι δομές της ΕΡΤ, επεσήμανε ότι το τί θα γίνει θα είναι συνάρτηση των ανθρώπων που επιστρέφουν και των τεχνικών δυνατοτήτων. Σύμφωνα με τη νέα διοίκηση αναμένεται να οριστεί διοικούσα επιτροπή για την ΕΡΤ3 – πρόεδρος και γενικός διευθυντής – προκειμένου να ετοιμάσουν την επαναλειτουργία της ΕΡΤ3. Μιας ΕΡΤ3 βέβαια που δεν έκλεισε λεπτό...

Στη συνάντηση στην οποία παρευρέθηκε κι ο Δ.Τσακνής, πρόεδρος πλέον της ΕΡΤ, υπήρξε τοποθέτηση από το Γ.Αρχοντόπουλο εκ μέρους των εργαζομένων της ΕΥΑΘ, όπου διάβασε ψήφισμα 50 σωματείων που απαιτούν να παραμείνει το μοντέλο της αυτοδιαχείρισης, καθώς και να συνεχιστούν οι κινηματικές εκπομπές της ΕΡΤ3 με όλους τους υπαλλήλους και αλληλέγγυους. 
“Θεωρώ ότι το "μαύρο" στην ΕΡΤ θα φύγει όταν εκπέμψει επίσημα και η ΕΡΤ 3 καθώς και οι ΕΡΑ” δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ3, Στέλιος Νικητόπουλος. “Είμαστε τα κοινωνικά υποκείμενα της ιστορίας. Πετύχαμε τη σύνδεση της ΕΡΤ με την κοινωνία γιατί είμαστε κομμάτι της κοινωνίας. Η διοίκηση της ΕΡΤ έχει μεγάλη ευθύνη για να παραμείνει συνδεδεμένη η ΕΡΤ με την κοινωνία και τα κινήματα. Αυτό που χτίσαμε δύο χρόνια και ο ίδιος ο κ.Ταγματάρχης στη συνάντηση με τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ3 το χαρακτήρισε "παγκόσμιο πρότυπο", η διοίκηση πρέπει να το αναγνωρίσει και στην πράξη. Εμείς θα προστατεύσουμε τις κατακτήσεις μας των δύο χρόνων ελεύθερης και αυτοδιαχειριζόμενης δημόσιας ραδιοτηλεόρασης” τόνισε. 

Συλλαλητήριο στις 11/6, οργανώνουν μια σειρά εργατικά σωματεία, συνδικαλιστικά σχήματα και φορείς με κύρια αιχμή “να μην περάσει η νέα μνημονιακή συμφωνία”. Το συλλαλητήριο θα ξεκινήσει στις 7μμ από την Καμάρα, με την προοπτική να καταλήξει έξω από το κτίριο της ΕΡΤ3.
Λίγες μέρες πριν, την Πέμπτη 4/6, το Καραβάνι Αγώνα κι Αλληλεγγύης, η συμμαχία των εργαζομένων της ΕΡΤ3, μαζί με τους συναδέλφους τους από τη ΒΙΟΜΕ και μια σειρά σωματεία και συλλογικότητες της πόλης, πραγματοποίησαν διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη, με αφετηρία την Καμάρα. Χαρακτηριστικό το σύνθημα των εργαζομένων της ΕΡΤ3: "Ούτε ταγματάρχης, ούτε στρατηγός, την ΕΡΤ να κυβερνάει ο ελεύθερος λαός".

Σε όλες τις πόλεις

Κινητοποιήσεις για τα 2 χρόνια αγώνα στην ΕΡΤ, θα πραγματοποιηθούν σε μια σειρά πόλεις της χώρας.

Συγκέντρωση στον πεζόδρομο της ΕΡΑ Ιωαννίνων και πορεία στο κέντρο της πόλης θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Πέμπτης 11/6, σε συνεργασία με σωματεία της περιοχής. Από τις 10πμ μέχρι της 1μμ τα μικρόφωνα του σταθμού θα είναι ανοιχτά σε φορείς και πολίτες, ενώ μετά την πορεία στις 8:30μμ, θα ακολουθήσει γιορτή με ζωντανή μουσική.

Συλλαλητήριο στις 11/6, οργανώνουν και οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Αιγαίου, στη Μυτιλήνη, στις 8μμ, στο προαύλιο του σταθμου. “Παραμένουμε στο πλευρό των ανέργων, των ανασφάλιστων, των μεταναστών και όσων δοκιμάζονται από την κρίση και ότι η ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ θα συνεχίσει να είναι η φωνή του κάθε αγωνιζόμενου” δηλώνουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι την ίδια μέρα στο κτίριο του σταθμού, θα μαζεύουν τρόφιμα για τους πρόσφυγες και το κοινωνικό παντοπωλείο.

“Γιορτάζουμε το πρώτο βήμα και συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη!” λένε οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Τρικάλων οι οποίοι την ίδια μέρα, στο προαύλιο του Πνευματικού Κέντρου (Γαριβάλδη 8), καλούν σε εκδήλωση που θα περιλαμβάνει θεατρική παράσταση με το έργο “Ο Μαρξ στο Σόχο” από τη θεατρική ομάδα «Φάντης Μπαστούνι», στις 8:30μμ και ρεμπέτικο γλέντι με συγκρότημα της Κληματαριάς στις 10μμ. 

Μια μέρα πριν, την Τετάρτη 10 Ιουνίου, στις 9μμ, στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Σερρών, στο στρατόπεδο Κολοκοτρώνη, θα πραγματοποιηθεί συναυλία για τα δύο χρόνια αγώνα και την συνέχιση της λειτουργίας του ιστορικού σταθμού με το μουσικό σχήμα “Οι Αστέρες της ταβέρνας”.

Σοσιαλισμός από τα Κάτω

Να τελειώνουμε με το σεξιστικό σύστημά τους
Κάντε κλικ στο εξώφυλλο για να διαβάσετε σε μορφή pdf