Η άποψή μας

Η άποψή μας
Κυβερνητική κρίση: Στη σκιά της εργατικής οργής

Η ΕΡΤ Ανοίγει Μετά Από Δυο Χρόνια Αγώνα!

Συλλαλητήριο Πέμπτη 11/6, 7μμ ΡαδιομέγαροΑΝΤΑΡΣΥΑ


Στις 11 Ιούνη 2013,η άθλια τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, η κυβέρνηση των μνημονίων και της τρόικα, επέβαλε το μαύρο στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και με ένα διάταγμα απέλυσε 2656 εργαζόμενους.

Δύο χρόνια μετά και οι τρεις αρχηγοί έχουν πιάσει θέση στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, ενώ οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ μπαίνουν με το κεφάλι ψηλά στο Ραδιομέγαρο για να πιάσουν δουλεία και στέλνουν το μήνυμα ΝΙΚΗΣΑΜΕ και ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ.

Νικήσαμε γιατί την επαναλειτουργία της ΕΡΤ την επέβαλαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μέσα από ένα σκληρό ,παρατεταμένο και αποφασιστικό αγώνα που κράτησε 24 μήνες. Η απόφαση τους να μην σκύψουν το κεφάλι στις επιλογές των δανειστών και των αφεντικών και να βρεθούν στις ουρές της ανεργίας, αλλά να προχωρήσουν σε κατάληψη του Ραδιομέγαρου,της ΕΡΤ-3 και κάθε ΕΡΑ σε όλη την χώρα κέρδισε την ολόθερμη συμπαράσταση όλου του εργατικού κινήματος, της νεολαίας και όλης της κοινωνίας. Κράτησαν ανοιχτές τις συχνότητες και έγιναν η φωνή του κάθε αγωνιζόμενου κλάδου και του κάθε καταπιεσμένου. Βάδισαν σε εκατοντάδες διαδηλώσεις δίνοντας την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους σε όποιον την είχε ανάγκη.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ της ΕΡΤ-3, της ΕΡΑ είναι η ζωντανή απόδειξη ότι οι εργάτες μπορούν χωρίς αφεντικά. Με τον εργατικό έλεγχο και την αυτοδιαχείριση, μέσα από τις εργατικές συνελεύσεις οργάνωσαν μία υπηρεσία με κριτήριο της ανάγκες της κοινωνίας για ενημέρωση, δίνοντας το πιο ποιοτικό αποτέλεσμα. Αυτούς τους 24 μήνες, για πρώτη φορά η ελληνική τηλεόραση και το ραδιόφωνο ήταν πραγματικά δημόσια και δημοκρατικά.

Συνεχίζουμε γιατί η νίκη δεν έχει σε καμιά περίπτωση ολοκληρωθεί. Το αίτημα για επαναπρόσληψη όλων των συμβασιούχων που δούλευαν την ημέρα που έπεσε το “μαύρο” και κάλυψη των κενών θέσεων από την συνταξιοδότηση εργαζόμενων από τους αλληλέγγυους, το άνοιγμα της ΕΡΤ-3 και όλων των δομών είναι αδιαπραγμάτευτο. Η επιστροφή στην διευθυντική ιεραρχία, στους μάνατζερ και τους "Ταγματάρχες", αντί να δοθούν τα "κλειδιά" στους εργαζόμενους είναι απαράδεκτο και δεν θα περάσει. Το πρόγραμμα πρέπει να συνεχίσει να είναι κάτω από την εργατική αυτοδιαχείριση,χωρίς χειραγώγηση του δελτίου ειδήσεων,με συνέχιση των εκπομπών της αυτοδιαχείρισης και χωρίς την διακοπή κοινωνικών μηνυμάτων.
Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να υπογράψει νέα μνημόνια με τους δανειστές οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν τον αγώνα. Παλεύουν στο πλευρό όλου του εργατικού κινήματος για να τα πάρουμε όλα πίσω, ότι μας στέρησαν τα προηγούμενα χρόνια. Δείχνουν το δρόμο στον ΟΛΠ, στα νοσοκομεία ,στα ΕΛΠΕ, για να αποτρέψουμε τις νέες ιδιωτικοποιήσεις και την συνέχιση της διάλυσης των υπηρεσιών.

Αυτοί οι αγώνες αποδεικνύουν ότι υπάρχει άλλος δρόμος, με την διαγραφή του χρέους, την ρήξη με την ΕΕ, τον εργατικό και κοινωνικό έλεγχο παντού για να ξεφύγουμε από την κρίση του συστήματος, με τους εργαζόμενους στο τιμόνι.

Όλες και όλοι που βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εργαζόμενων της ΕΡΤ, θα είμαστε στις 11/6 στο Ραδιομέγαρο συνεχίζοντας τον αγωνα για να επιβληθούν οι δίκαιοι στόχοι του κινήματος και να πέσει στο κενό η προσπάθεια της διοίκησης να μετατρέψει σε φιέστα αυτή την ημέρα, για να υπάρχει ένα αντίβαρο στους συμβιβασμούς με τους “ θεσμούς “ και την αποδοχή νέων μνημονίων.

ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ -ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ!

20 Γενάρη - Κοινό βήμα συντονισμού

20 Γενάρη - Κοινό βήμα συντονισμού
Δείτε το πρόγραμμα της Πανελλαδικής Συνέλευσης Εργατικής Αντίστασης

Έξι χρόνια μετά: Δικαιοσύνη για τον Σαχζάτ Λουκμάν

Έξι χρόνια μετά: Δικαιοσύνη για τον Σαχζάτ Λουκμάν
Μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση στις 18 Γενάρη στα Πετράλωνα, στη μνήμη του δολοφονημένου από χρυσαυγίτες Σαχζάτ Λουκμάν, καλούν η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας «Η Ενότητα» και η ΚΕΕΡΦΑ.

16M: Ενάντια στο ρατσισμό και τον φασισμό

16M: Ενάντια στο ρατσισμό και τον φασισμό
Aθήνα Ομόνοια 3μμ Θεσσαλονίκη Άγαλμα Βενιζέλου 12μες Χανιά Πλατεία Αγοράς 12μες Ηράκλειο Λιοντάρια 12μες Ξάνθη Κεντρική Πλατεία 4μμ Γιάννενα Περιφέρεια 12μες Πάτρα Πλατεία Γεωργίου 12μες Βόλος Άγιος Νικόλαος 1μμ

Νέο τεύχος "Σοσιαλισμός από τα Κάτω" Νο 132

Νέο τεύχος "Σοσιαλισμός από τα Κάτω" Νο 132
Σοσιαλισμός από τα Kάτω Νο 132 Ο εκρηκτικός συνδυασμός Πανικόβλητα επιτελεία - Οργισμένη εργατική τάξη

Δείτε τα βίντεο

Πανελλαδικό Συμβούλιο του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος: 4 μάχες που ξεκινάνε τη νέα χρονιά

Πανελλαδικό Συμβούλιο του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος: 4 μάχες που ξεκινάνε τη νέα χρονιά
Με συμμετοχή αντιπροσώπων από τους τοπικούς πυρήνες πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6/1, το πρώτο Πανελλαδικό Συμβούλιο του ΣΕΚ για το 2019. Η συζήτηση είχε τρία θέματα: Η πρώτη είχε να κάνει με την παρέμβαση και το χτίσιμο του επαναστατικού κόμματος τη νέα χρονιά και την εισήγηση έκανε η Μαρία Στύλλου.