Η άποψή μας

Η άποψή μας
Κυβερνητική κρίση: Στη σκιά της εργατικής οργής

Mαρξιστικό Φόρουμ: “Ομοφυλόφιλοι και Καπιταλισμός”, Τετ.17/6, 7μμ, Καφέ "Βυζάντιο"
μαρξιστικό φόρουμ: “ομοφυλόφιλοι και καπιταλισμός”,
Τετάρτη 17/6, 7μμ, Καφέ Βυζάντιο

Η τοπική επιτροπή Ξάνθης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (ΣΕΚ) οργανώνει ανοιχτή συζήτηση με θέμα “Ομοφυλόφιλοι και καπιταλισμός”.

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε το Πράιντ της Θεσσαλονίκης. Καλούμε όλους τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος, εργαζόμενους και εργαζόμενες, νέους και νέες, που στέκονται αλληλέγγυοι/-ες στα δίκαια αιτήματα της LGBTΙ κοινότητας, για ισότητα στο γάμο ανεξαρτήτως ταυτότητας φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού και αριθμού, για ελεύθερο επαναπροσδιορισμό της ταυτότητας φύλου χωρίς προϋποθέσεις και ίσα δικαιώματα στην εργασία για τα τρανς άτομα, για πλήρη αναγνώριση της intersex ταυτότητας και απαγόρευση του βάναυσου ακρωτηριασμού στα βρέφη με "αμφισημία" γεννητικών οργάνων να πάρουν μέρος στη συζήτηση και να οργανώσουμε μαζί τη συμμετοχή μας στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Θεσσαλονίκης αυτό το Σάββατο (20 Ιούνη).

Το φετινό Pride έχει ιδιαίτερα διεκδικητικό χαρακτήρα. Η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση εύλογα γεννά προσδοκίες σε εκατοντάδες χιλιάδες ομοφυλόφιλους που στερούνται ακόμη τα αυτονόητα δικαιώματά τους. Ο θρίαμβος του δημοψηφίσματος στην Ιρλανδία, μια χώρα-άντρο του καθολικισμού είναι επίσης μια πολύ ελπιδοφόρα εξέλιξη. Όπως και η θεσμοθέτηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων των τρανς και intersex ατόμων στη Μάλτα. Παράλληλα, υπάρχει η εμπειρία του αντιφασιστικού-αντιρατσιστικού κινήματος που πάλεψε όλα αυτά τα χρόνια και παλεύει ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες, που ένωσε και ενώνει όλους αυτούς που βρέθηκαν στο στόχαστρο από τη μια των πολιτικών της βάρβαρης λιτότητας και από την άλλη των ρατσιστικών πολιτικών, των ξερασμάτων ρατσιστικού μίσους (από ακροδεξιούς, παπαδαριό, υπουργούς, κλπ), των δολοφονικών επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Θέλουμε ένα Pride που να χωράει όλα τα κομμάτια της κοινότητας και των συμπαραστατών/τριών της χωρίς αποκλεισμούς, που να στηρίζεται οικονομικά στην κοινωνία και στα συνδικάτα και να φιλοξενεί την οργανωμένη, δημοκρατική συζήτηση στους κόλπους του, χωρίς να φοβάται την κριτική και τις διαφωνίες. Πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο δρόμος για να δυναμώσουμε το ΛΟΑΤΚΙ κίνημα μέσα σε μια κοινωνία που αγωνίζεται και αλλάζει.

20 Γενάρη - Κοινό βήμα συντονισμού

20 Γενάρη - Κοινό βήμα συντονισμού
Δείτε το πρόγραμμα της Πανελλαδικής Συνέλευσης Εργατικής Αντίστασης

Έξι χρόνια μετά: Δικαιοσύνη για τον Σαχζάτ Λουκμάν

Έξι χρόνια μετά: Δικαιοσύνη για τον Σαχζάτ Λουκμάν
Μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση στις 18 Γενάρη στα Πετράλωνα, στη μνήμη του δολοφονημένου από χρυσαυγίτες Σαχζάτ Λουκμάν, καλούν η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας «Η Ενότητα» και η ΚΕΕΡΦΑ.

16M: Ενάντια στο ρατσισμό και τον φασισμό

16M: Ενάντια στο ρατσισμό και τον φασισμό
Aθήνα Ομόνοια 3μμ Θεσσαλονίκη Άγαλμα Βενιζέλου 12μες Χανιά Πλατεία Αγοράς 12μες Ηράκλειο Λιοντάρια 12μες Ξάνθη Κεντρική Πλατεία 4μμ Γιάννενα Περιφέρεια 12μες Πάτρα Πλατεία Γεωργίου 12μες Βόλος Άγιος Νικόλαος 1μμ

Νέο τεύχος "Σοσιαλισμός από τα Κάτω" Νο 132

Νέο τεύχος "Σοσιαλισμός από τα Κάτω" Νο 132
Σοσιαλισμός από τα Kάτω Νο 132 Ο εκρηκτικός συνδυασμός Πανικόβλητα επιτελεία - Οργισμένη εργατική τάξη

Δείτε τα βίντεο

Πανελλαδικό Συμβούλιο του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος: 4 μάχες που ξεκινάνε τη νέα χρονιά

Πανελλαδικό Συμβούλιο του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος: 4 μάχες που ξεκινάνε τη νέα χρονιά
Με συμμετοχή αντιπροσώπων από τους τοπικούς πυρήνες πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6/1, το πρώτο Πανελλαδικό Συμβούλιο του ΣΕΚ για το 2019. Η συζήτηση είχε τρία θέματα: Η πρώτη είχε να κάνει με την παρέμβαση και το χτίσιμο του επαναστατικού κόμματος τη νέα χρονιά και την εισήγηση έκανε η Μαρία Στύλλου.