Mαρξιστικό Φόρουμ: “Ομοφυλόφιλοι και Καπιταλισμός”, Τετ.17/6, 7μμ, Καφέ "Βυζάντιο"




μαρξιστικό φόρουμ: “ομοφυλόφιλοι και καπιταλισμός”,
Τετάρτη 17/6, 7μμ, Καφέ Βυζάντιο

Η τοπική επιτροπή Ξάνθης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (ΣΕΚ) οργανώνει ανοιχτή συζήτηση με θέμα “Ομοφυλόφιλοι και καπιταλισμός”.

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε το Πράιντ της Θεσσαλονίκης. Καλούμε όλους τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος, εργαζόμενους και εργαζόμενες, νέους και νέες, που στέκονται αλληλέγγυοι/-ες στα δίκαια αιτήματα της LGBTΙ κοινότητας, για ισότητα στο γάμο ανεξαρτήτως ταυτότητας φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού και αριθμού, για ελεύθερο επαναπροσδιορισμό της ταυτότητας φύλου χωρίς προϋποθέσεις και ίσα δικαιώματα στην εργασία για τα τρανς άτομα, για πλήρη αναγνώριση της intersex ταυτότητας και απαγόρευση του βάναυσου ακρωτηριασμού στα βρέφη με "αμφισημία" γεννητικών οργάνων να πάρουν μέρος στη συζήτηση και να οργανώσουμε μαζί τη συμμετοχή μας στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Θεσσαλονίκης αυτό το Σάββατο (20 Ιούνη).

Το φετινό Pride έχει ιδιαίτερα διεκδικητικό χαρακτήρα. Η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση εύλογα γεννά προσδοκίες σε εκατοντάδες χιλιάδες ομοφυλόφιλους που στερούνται ακόμη τα αυτονόητα δικαιώματά τους. Ο θρίαμβος του δημοψηφίσματος στην Ιρλανδία, μια χώρα-άντρο του καθολικισμού είναι επίσης μια πολύ ελπιδοφόρα εξέλιξη. Όπως και η θεσμοθέτηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων των τρανς και intersex ατόμων στη Μάλτα. Παράλληλα, υπάρχει η εμπειρία του αντιφασιστικού-αντιρατσιστικού κινήματος που πάλεψε όλα αυτά τα χρόνια και παλεύει ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες, που ένωσε και ενώνει όλους αυτούς που βρέθηκαν στο στόχαστρο από τη μια των πολιτικών της βάρβαρης λιτότητας και από την άλλη των ρατσιστικών πολιτικών, των ξερασμάτων ρατσιστικού μίσους (από ακροδεξιούς, παπαδαριό, υπουργούς, κλπ), των δολοφονικών επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Θέλουμε ένα Pride που να χωράει όλα τα κομμάτια της κοινότητας και των συμπαραστατών/τριών της χωρίς αποκλεισμούς, που να στηρίζεται οικονομικά στην κοινωνία και στα συνδικάτα και να φιλοξενεί την οργανωμένη, δημοκρατική συζήτηση στους κόλπους του, χωρίς να φοβάται την κριτική και τις διαφωνίες. Πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο δρόμος για να δυναμώσουμε το ΛΟΑΤΚΙ κίνημα μέσα σε μια κοινωνία που αγωνίζεται και αλλάζει.

Σοσιαλισμός από τα Κάτω

Να τελειώνουμε με το σεξιστικό σύστημά τους
Κάντε κλικ στο εξώφυλλο για να διαβάσετε σε μορφή pdf