14 Νοέμβρη ΑΠΕΡΓΙΑ - Συγκέντρωση 11πμ - Κεντρική Πλατεία

14 Νοέμβρη ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 
Συγκέντρωση 11πμ - Κεντρική Πλατεία
ΤΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ 
ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ 


Την Τετάρτη 14 Νοέμβρη, προχωράμε σε πανεργατική απεργία. Μας καλούν η ΑΔΕΔΥ, τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά, και μαζί τους δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού τομέα. Είναι η απεργία που μπορεί να βάλει στο κέντρο των εξελίξεων το εργατικό κίνημα, μπορεί να κερδίσει νίκες και να αρχίσει να ξηλώνει πλευρές των μνημονίων, μια που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ ευάλωτη στις πιέσεις του εργατικού κινήματος. 

Η απεργία στις 14 Νοέμβρη έχει βγει κυριολεκτικά μέσα από την πίεση του κόσμου που παλεύει. Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη είχαμε ένα μπαράζ εργατικών κινητοποιήσεων. Το Βοήθεια στο σπίτι, η κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ για τα ΒΑΕ, οι γιατροί του ΠΕΔΥ, το Υπ Πολιτισμού, οι εκπαιδευτικοί, η μεγάλη και πετυχημένη απεργία της ΠΟΕΔΗΝ στις 10 Οκτώβρη. Αυτοί οι αγώνες στο δημόσιο, υποχρέωσαν την ΑΔΕΔΥ να προχωρήσει στην απεργία στις 14 Νοέμβρη. Αντίστοιχα στον ιδιωτικό τομέα έχουμε τον αναβρασμό στο ΜΕΤΡΟ και συνολικά στις συγκοινωνίες ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση, απεργίες όπως του Ωνάσειου, τις κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ, αγώνες που συνεχίζουν το απεργιακό κλίμα που εγκαινίασαν οι εργαζόμενοι στην Cosco το καλοκαίρι και έβαλαν την πίεση στο ΕΚΑ να ξεπεράσει την παροιμιώδη αδράνεια της ΓΣΕΕ και να προχωρήσει στην απεργία. 

Η απεργία στις 14 Νοέμβρη, είναι η μάχη που γενικεύει όλους τους αγώνες που έχουν ξεκινήσει για να ξηλώσουμε τα μνημόνια πέρα από τις κυβερνητικές υποσχέσεις. Δεν μας αρκούν συμβολικές ανακοινώσεις για τις Συλλογικές Συμβάσεις, απαιτούμε ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και ξήλωμα των μνημονιακών φραγμών. Ενάντια στις απολύσεις συμβασιούχων, διεκδικούμε μονιμοποιήσεις και επιπλέον προσλήψεις και χρηματοδότηση για τις ρημαγμένες κοινωνικές υπηρεσίες σε Υγεία, Παιδεία, Δήμους. Για να μην μειωθούν οι συντάξεις, να μην περικοπεί το επίδομα των ΒΑΕ, αντίθετα να ενταχθούν περισσότεροι κλάδοι και να ανατραπεί ο νόμος Κατρούγκαλου για παλιούς και νέους συνταξιούχους. 

Με τους αγώνες μας μπορούμε να νικάμε. Οι εργαζόμενοι στην Cosco κέρδισαν τα ΒΑΡΕΑ με την απεργία τους και συνεχίζουν για τη συλλογική τους Σύμβαση. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, ανάγκασαν τον Πολάκη να "δεσμευτεί" για την μη απόλυση των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ και των επικουρικών. Ο μόνος τρόπος να υλοποιηθούν ακόμη και οι αναιμικές υποσχέσεις του Τσίπρα, αλλά πολύ περισσότερο για να κερδίσουμε πραγματικά μια σειρά από αιτήματα είναι η κλιμάκωση των αγώνων. 

Η επιτυχία αυτής της απεργίας σε όλους τους χώρους, είναι ένα βήμα που συνεχίζει, ενθαρρύνει, συντονίζει και κλιμακώνει το απεργιακό κίνημα του φετινού φθινόπωρου. Είναι ο τρόπος για να επιβάλλουμε ότι οι υποσχέσεις της κυβέρνησης θα γίνουν πράξη, θα ξηλώσουμε πλευρές των μνημονιακών επιλογών που η κυβέρνηση δεν τις ακουμπάει και ταυτόχρονα θα βάλουμε φραγμό στα σχέδια του Μητσοτάκη και της ακροδεξιάς. 

Γι’ αυτό η απεργία χρειάζεται να οργανωθεί σε κάθε χώρο δουλειάς από τον μαχητικό κόσμο για να έχει επιτυχία και να βοηθήσει να ξεδιπλωθεί η δυναμική των αγώνων την επόμενη περίοδο. Με συγκρότηση απεργιακών επιτροπών σε κάθε χώρο δουλειάς που να πάρουν πάνω τους την οργάνωση της απεργίας. Με συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, εξορμήσεις, να κερδίσουμε όλους τους συναδέλφους /φισσες στην απεργία και στα απεργιακά συλλαλητήρια. 

Απέναντι στο επιχείρημα ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος οι εργαζόμενοι προβάλουμε τη διαγραφή του χρέους. Να πάψουμε να αποπληρώνουμε δις. ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών. Να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε. Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων. 

Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια

Σοσιαλισμός από τα Κάτω

Να τελειώνουμε με το σεξιστικό σύστημά τους
Κάντε κλικ στο εξώφυλλο για να διαβάσετε σε μορφή pdf