Ενημέρωση από τη Διεθνή Συνάντηση και την Πανελλαδική Συνέλευση της ΚΕΕΡΦΑ που πραγματοποιήθηκε στις 14-15 Οκτώβρη στην Αθήνα.


Ενημέρωση απο τη Διεθνή Συνάντηση και την Πανελλαδική Συνέλευση της ΚΕΕΡΦΑ που πραγματοποιήθηκε στις 14-15 Οκτώβρη στο κατάμεστο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Ρουφ στην Αθήνα.

Ήταν ένα σημαντικός σταθμός του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος καθώς με την συμβολή κινήσεων από πολλές χώρες της Ευρώπης αλλά και αγωνιστών του κινήματος στην Ελλάδα υιοθετήθηκαν αποφάσεις για κλιμάκωση της δράσης μπροστά στην άνοδο της φασιστικής απειλής που εκφράστηκε με τα εκλογικά αποτελέσματα σε Γαλλία και Γερμανία, με την εμφάνιση των νεοναζί στις ΗΠΑ, των νοσταλγών του Φράνκο στην Ισπανία.

Η συζήτηση για την πάλη ενάντια στο φασισμό ήταν στο κέντρο της Συνάντησης και έγινε με μεγάλες παρουσίες, όπως της Μαρίας Κασκαρίκα, μητέρας του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη, της Κωνσταντίνας Κούνεβα, ευρωβουλευτίνας, του Μάριου Σούσση, προέδρου του Συλλόγου Απογόνων Θυμάτων Ολοκαυτώματος, του Κώστα Μανταίου, προέδρου του ΣΦΕΑ μαζί με τους διεθνείς καλεσμένους όπως της Κριστίν Μπούχολτζ, βουλευτίνα του DieLinke, της Βανίνας Τζιουντιτσελί από το NPA Γαλλίας, του Στήβ Σεντάρ από την Καταλονία, του Ντενίζ Γκουγκόρεν από την Τουρκία, του Ντίνου Αγιομαμμίτη από την Κύπρο.
 
Μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους Πέτρο Κωνσταντίνου και Κατερίνα Θωίδου ανέδειξαν την ανάγκη να μπει στην προτεραιότητα του εργατικού και του νεολαιίστικου κινήματος η μάχη για να τσακίσουμε την φασιστική απειλή. Ο Φώτης Ανδρεόπουλος από το Σχολείο Μεταναστών Πειραιά χαιρέτησε τη ενωτική αντιμετώπιση της ΚΕΕΡΦΑ και ο Μωϋσής Λίτσης, δημοσιογράφος ανέδειξε την σημασία της πάλης ενάντια τον αντισημιτισμό.

Συγκλονιστική ήταν η στιγμή της παρουσίας των θυμάτων των ρατσιστικών επιθέσεων, του Ασφάκ Μαχμούντ στη Γκορυτσά, του Ουσμάν Μοχάμεντ στην Λαμπρινή αλλά και η ομιλία του Τζαβέντ Ασλάμ, προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος η Ενότητα στη συζήτηση για την πάλη ενάντια στο ρατσισμό. Η Αργυρή Ερωτοκρίτου, ειδικευόμενη γιατρός από το Γεννηματά και ο Γιάννης Σηφακάκης, από την ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανέδειξαν τις ευθύνες της κυβέρνησης για την εφαρμογή της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. O Εβάουτ Βάντεμπεργκ από την Ολλάνδιά και η Λένε Γιούκερ από την Δανία ανέδειξαν την αντίσταση στο φασισμό και την ισλαμοφοβία.

Η συζήτηση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής με ομιλητές τους δικηγόρους Θανάση Καμπαγιάννη, Κώστα Παπαδάκη και Κώστα Σκαρμέα υπογράμμισε την σημασία της δράσης του αντιφασιστικού κινήματος στην στήριξη της μάχης μέσα στη δίκη για τη καταδίκη των νεοναζί. Παρεμβάσεις σημαντικές υπήρξαν από το δημοσιογράφο Γιάννη Μπασκάκη, τον Λεωνίδα Κοντουδάκη, αυτόπτη μάρτυρα στη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, τον Πάνο Γκαργκάνα από την Εργατική Αλληλεγγύη.

Διαβάστε τις αποφάσεις του διημέρου εδώ: 


Σοσιαλισμός από τα Κάτω

Να τελειώνουμε με το σεξιστικό σύστημά τους
Κάντε κλικ στο εξώφυλλο για να διαβάσετε σε μορφή pdf