Κινητοποίηση Διαμαρτυρίας ενάντια στην προβολή των νεοναζί


Δευτέρα 6 ΦΛΕΒΑΡΗ 12 μμ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Τη Δευτέρα 6 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι, διαδηλώνουμε έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή, ενάντια στην προκλητική προβολή των δραστηριοτήτων της Χ.Α από την τηλεόραση της ΕΡΤ, μετά την τελευταία παρουσίαση της συγκέντρωσης των νεοναζί για τα Ίμια.
Δεν θα ανεχθούμε άλλο, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, τα τάγματα εφόδου που είναι υπεύθυνα για δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις, να βρίσκουν στην τηλεόραση της ΕΡΤ βήμα προβολής και ξεπλύματος τους από αυτό που πραγματικά είναι, μια εγκληματική συμμορία με μαχαιροβγάλτες.
Η τηλεόραση της ΕΡΤ συνεχίζει να προκαλεί όλη την κοινωνία. Τις προηγούμενες ημέρες πρόβαλε ολόκληρη την «εκδήλωση» της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια. Παρά τις διαμαρτυρίες μαζικών φορέων, συνδικάτων, αγωνιστών των ανθρώπινων δικαιωμάτων όλο το προηγούμενο διάστημα, η διοίκηση Ταγματάρχη συνεχίζει το ξέπλυμα των νεοναζί με απροκάλυπτο τρόπο. Και ενώ μέχρι τώρα το πρόσχημα ήταν ότι είναι αναγκασμένη να προβάλει την κοινοβουλευτική δραστηριότητα όλων των κόμματων του κοινοβουλίου, τώρα προχωράει ακόμη περισσότερο και καλύπτει την φιλοπόλεμη φιέστα των νεοναζί δολοφόνων όπως είχε κάνει και το Σεπτέμβρη με την φιέστα των Θερμοπυλών.
Η διοίκηση της ΕΡΤ αρνείται να στοιχηθεί με την απαίτηση της κοινωνίας αλλά και με την στάση της βουλής που έκοψε την χρηματοδότηση στη ναζιστική συμμορία και συνεχίζει να τους προσφέρει απλόχερα χρηματοδότηση (με την μορφή δωρεάν τηλεοπτικού χρόνου).
Η διοίκηση Τσακνή - Ταγματάρχη είναι έκθετη στα μάτια εκατομμυρίων αντιφασιστών που με τους αγώνες τους έστειλαν την Χρυσή Αυγή εκεί που της αξίζει, στη φυλακή. Τα ταξίδια «εθνικής ομοψυχίας» υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον Κασσιδιάρη στο Καστελόριζο δίνουν το πράσινο φώς στην διοίκηση της ΕΡΤ να συνεχίζει το ξέπλυμα των νεοναζί με αυτή την προβολή.
Δεν θα ανεχτούμε άλλο το μπαλάκι ανάμεσα στην διοίκηση της ΕΡΤ και το ΕΣΡ για την προβολή των νεοναζί. Δεν θα ανεχτούμε άλλο τον «δεν μπορώ να κάνω τίποτε» αντιφασισμό της διοίκησης. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που παλέψαμε ενάντια στο μαύρο και τον φασισμό για δύο χρόνια, που παλέψαμε για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ δεν θα επιτρέψουμε στη διοίκηση της ΕΡΤ να ξεφτιλίζει τον αγώνα μας και να νομιμοποιεί τους νεοναζί δολοφόνους. Παλεύαμε με σύνθημα «η ΕΡΤ φωνή του κάθε αγωνιστή» και όχι του κάθε ναζιστή.
Την ώρα που εξελίσσεται η δίκη της Χ.Α., με τις καταθέσεις οικογένειας Φύσσα και των εργατών του ΠΑΜΕ να συγκλονίζουν, προκαλεί φρίκη η συστηματική τους προβολή από την τηλεόραση της ΕΡΤ. Δίνει επιχειρήματα στους δολοφόνους να ισχυρίζονται ότι είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα που διώκεται για τις ιδέες του την ώρα που στη δίκη ξεδιπλώνεται καθημερινά όλη η αλήθεια για την εγκληματική τους δράση.
Η ΕΡΤ για την οποία παλέψαμε χιλιάδες εργαζόμενοι, νεολαίοι και αντιφασίστες, για δύο χρόνια μέχρι να ξανανοίξει, δεν θα αφήσουμε να γίνει πλυντήριο των δολοφόνων νεοναζί.
• Απαιτούμε να σταματήσει η προκλητική προβολή της Χρυσής Αυγής από την τηλεόραση της ΕΡΤ.
• Καλούμε τα συνδικάτα της ΕΡΤ και τις δημοσιογραφικές Ενώσεις, με απεργιακή δράση να μην επιτρέψουν καμία τέτοια προσπάθεια.

ΚΕΕΡΦΑ – Συντονισμός ενάντια στα μνημόνια.

Σοσιαλισμός από τα Κάτω

Να τελειώνουμε με το σεξιστικό σύστημά τους
Κάντε κλικ στο εξώφυλλο για να διαβάσετε σε μορφή pdf