Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι μαζί!

18 ΜΑΡΤΗ - ΞΕΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ


Στην Ξάνθη 

Και στην Ξάνθη θα διαδηλώσουμε στις 18 Μάρτη υπέρ των προσφύγων και για να απομονώσουμε τους φασίστες που προσπάθησαν πριν λίγο καιρό να φτιάξουν γραφεία στην πόλη, κι όμως δεν τα κατάφεραν.
Στην Ξάνθη δεν έχουμε πρόσφυγες, υπήρχε ένα στρατόπεδο έξω από την Καβάλα. Όμως εκεί ήταν δύσκολα γι' αυτούς. Προσπαθήσαμε με την ΚΕΕΡΦΑ, τους πρόσφυγες και σωματεία, να πείσουμε το δήμαρχο να φέρει τους πρόσφυγες εδώ που υπάρχουν πολλά άδεια κτίρια που θα μπορούσαν να μείνουν και να κλείσει το στρατόπεδο στο Χαλκερό, αλλά μας είπε ότι θα γεμίσουμε ακόμα περισσότερους Μουσουλμάνους κι αυτό δε γίνεται!

Ο κόσμος της Ξάνθης, και ειδικά οι μαθητές, θέλουμε τους πρόσφυγες. Στα σχολεία μας έχουμε μάθει πολλά χρόνια τώρα να ζούμε μαζί, λόγω της μειονότητας των Μουσουλμάνων, και είμαστε όλοι φίλοι. Δεν υπήρχε ποτέ πρόβλημα. Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι ζούμε ειρηνικά και φιλικά.

Γι' αυτό στις 18 Μάρτη, θα οργανώσουμε με την ΚΕΕΡΦΑ επισκέψεις σε όλα τα σχολεία, να γνωρίσουμε όλους τους μαθητές, να τους ζητήσουμε να διαδηλώσουν και να πιέσουμε όλοι μαζί για να έρθουν οι πρόσφυγες στην πόλη και τα σχολεία μας, που χωράμε όλοι.

Αντέμ Χουσεΐνκο, 3ο ΓΕΛ Ξάνθης

AntiCapitalista, Εφημερίδα των μαθητών AntiCapilista, ΓΕΝΑΡΗΣ 2017

Σοσιαλισμός Από τα Κάτω

Έξοδος από τα Μνημόνια στα χέρια των εργατών
Σχέσεις εξάρτησης - Oι Τράπεζες και οι “φούσκες”
Γυναίκες ενάντια στην καταπίεση
Η επιστροφή του Μακεδονικού

Από τον Πουλιόπουλο στον Ζαχαριάδη - Ο σύντομος ελληνικός Μεσοπόλεμος

Ο Λέανδρος Μπόλαρης θυμίζει την πορεία του ελληνικού καπιταλισμού μετά το τέλος της Μικρασιατικής Εκστρατείας, τους εργατικούς αγώνες αλλά και την μεγάλη αλλαγή του ΚΚΕ. Τυπικά την έναρξη του διεθνούς μεσοπολέμου σηματοδοτεί η «συνθήκη ειρήνης», η Συνθήκη των Βερσαλλιών που επέβαλαν οι νικητές του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου στους ηττημένους και υπογράφτηκε επίσημα τον Ιούνη του 1919.

Βενεζουέλα: Χρειάζεται εργατική εναλλακτική

Ο Νίκος Λούντος δίνει την πραγματική εικόνα της Βενεζουέλας και προτείνει διέξοδο. Οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα έχουν μετατραπεί σε ιδεολογικό εργαλείο της δεξιάς σε όλο τον κόσμο για να πείσει ότι σοσιαλισμός σημαίνει καταστροφή.

Το 1968 στις ΗΠΑ

Ο Γιώργος Πίττας παρουσιάζει την έκρηξη του κινήματος στις ΗΠΑ που εξασφάλισε τη μεγαλύτερη ήττα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Το 1968 είναι μια χρονιά-καμπή για τις ΗΠΑ.

Βιβλιοκριτική: Φυλετικές θεωρίες στην Ελλάδα

Φυλετικές θεωρίες στην ΕλλάδαΠροσλήψεις και χρήσεις στις επιστήμες, την πολιτική, τη λογοτεχνία και την ιστορία της τέχνης κατά τον 19ο και 20ό αιώνα Επιμέλεια: Ε. Αβδελά κ.