Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι μαζί!

18 ΜΑΡΤΗ - ΞΕΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ


Στην Ξάνθη 

Και στην Ξάνθη θα διαδηλώσουμε στις 18 Μάρτη υπέρ των προσφύγων και για να απομονώσουμε τους φασίστες που προσπάθησαν πριν λίγο καιρό να φτιάξουν γραφεία στην πόλη, κι όμως δεν τα κατάφεραν.
Στην Ξάνθη δεν έχουμε πρόσφυγες, υπήρχε ένα στρατόπεδο έξω από την Καβάλα. Όμως εκεί ήταν δύσκολα γι' αυτούς. Προσπαθήσαμε με την ΚΕΕΡΦΑ, τους πρόσφυγες και σωματεία, να πείσουμε το δήμαρχο να φέρει τους πρόσφυγες εδώ που υπάρχουν πολλά άδεια κτίρια που θα μπορούσαν να μείνουν και να κλείσει το στρατόπεδο στο Χαλκερό, αλλά μας είπε ότι θα γεμίσουμε ακόμα περισσότερους Μουσουλμάνους κι αυτό δε γίνεται!

Ο κόσμος της Ξάνθης, και ειδικά οι μαθητές, θέλουμε τους πρόσφυγες. Στα σχολεία μας έχουμε μάθει πολλά χρόνια τώρα να ζούμε μαζί, λόγω της μειονότητας των Μουσουλμάνων, και είμαστε όλοι φίλοι. Δεν υπήρχε ποτέ πρόβλημα. Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι ζούμε ειρηνικά και φιλικά.

Γι' αυτό στις 18 Μάρτη, θα οργανώσουμε με την ΚΕΕΡΦΑ επισκέψεις σε όλα τα σχολεία, να γνωρίσουμε όλους τους μαθητές, να τους ζητήσουμε να διαδηλώσουν και να πιέσουμε όλοι μαζί για να έρθουν οι πρόσφυγες στην πόλη και τα σχολεία μας, που χωράμε όλοι.

Αντέμ Χουσεΐνκο, 3ο ΓΕΛ Ξάνθης

AntiCapitalista, Εφημερίδα των μαθητών AntiCapilista, ΓΕΝΑΡΗΣ 2017

Σοσιαλισμός από τα Κάτω

Να τελειώνουμε με το σεξιστικό σύστημά τους
Κάντε κλικ στο εξώφυλλο για να διαβάσετε σε μορφή pdf