ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΣΦΑΓΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΝΟΥΒΡΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα - ΣΕΚ

Η κυβέρνηση αποφάσισε αιφνιδιαστικά να ψηφίσει το νομοσχέδιο της λεηλασίας με το ασφαλιστικό και το φορολογικό στην Ολομέλεια της Βουλής μέσα στο Σαββατοκύριακο, για να ευθυγραμμιστεί με τις απαιτήσεις του Eurogroup της Δευτέρας 9 Μάη.



Πρόκειται για διπλή επιβεβαίωση ότι η «διαπραγμάτευση με τους θεσμούς» καταλήγει άλλη μια φορά σε ξεπούλημα και ότι τα μέτρα είναι τόσο αντεργατικά ώστε η κυβέρνηση ξαναγυρνάει στα γνωστά κόλπα του «κατεπείγοντος».

Τα συνδικάτα έχουν κηρύξει 48ωρη πανεργατική απεργία Παρασκευή και Σάββατο 6-7 Μάη και ισχύει η «πρωτομαγιάτικη» απεργία για την Κυριακή 8 Μάη. Πρέπει να μετατρέψουμε αυτό το τριήμερο σε πανεργατικό ξεσηκωμό.
Αποδείχθηκε πόσο δίκιο είχαν οι δυνάμεις των πρωτοβάθμιων σωματείων, του Συντονισμού ενάντια στα Μνημόνια και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που προειδοποιούσαν ότι η καθυστέρηση της κήρυξης 48ωρης απεργίας από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ μέχρι να φτάσουν τα νομοσχέδια στην Ολομέλεια της Βουλής άφηνε τα περιθώρια στον Τσίπρα και τους υπουργούς του να μεθοδεύουν αιφνιδιασμούς. Τώρα τα περιθώρια έληξαν και μπαίνουμε όλοι στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας και τη συνέχεια μέχρι να ανατρέψουμε το νέο σφαγείο.

Καλούμε όλους τους αγωνιστές και αγωνίστριες των σωματείων και της αριστεράς στις πύλες των χώρων δουλειάς από την Παρασκευή το πρωί για να ξεκινήσουμε τη Γενική Απεργία με μαζικές περιφρουρήσεις και να οργανώσουμε τη συμμετοχή στα απεργιακά συλλαλητήρια.

Χαιρετίζουμε τις αποφάσεις των εργαζόμενων στις συγκοινωνίες να μην κινηθούν τα λεωφορεία και το Μετρό. Παρά τις δυσκολίες μετακίνησης, κατεβαίνουμε με κάθε τρόπο στα απεργιακά συλλαλητήρια την Παρασκευή το μεσημέρι σε όλες τις πόλεις. Στην Αθήνα, όλοι στην Κλαυθμώνος στις 11πμ για να κατεβούμε με πορεία στο Σύνταγμα.

Η Βουλή πρέπει να βρεθεί πολιορκημένη από απεργούς που απαιτούν να μην ψηφίσει κανένας βουλευτής αυτό το τερατούργημα. Τα πρωτομαγιάτικα συλλαλητήρια της Κυριακής μπορούν και πρέπει να είναι λαοθάλασσες.  Οργανώνουμε εξορμήσεις το Σάββατο σε όλες τις γειτονιές για την επιτυχία τους. Στην Αθήνα συγκεντρωνόμαστε στα Χαυτεία στις 11πμ και πορευόμαστε στο Σύνταγμα για να περικυκλώσουμε τη Βουλή.

Όποια «πλειοψηφία» κι αν μαγειρέψουν οι κυβερνητικοί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τα κόμματα της δεξιάς και «κεντρώας» αντιπολίτευσης, το εργατικό κίνημα δεν θα σταματήσει μέχρι να ξηλώσει όλα τα εγκλήματα των μνημόνιων, παλιών και νέων, τροϊκανών και ρατσιστικών.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΦΡΑΧΤΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ

Αθήνα 5 Μάη 2016,
η ΚΕ του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (ΣΕΚ)

Σοσιαλισμός από τα Κάτω

Να τελειώνουμε με το σεξιστικό σύστημά τους
Κάντε κλικ στο εξώφυλλο για να διαβάσετε σε μορφή pdf