Η άποψή μας

Η άποψή μας
Κυβερνητική κρίση: Στη σκιά της εργατικής οργής

Πανεργατική Απεργία 3/12: ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! (ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ στα ΜΝΗΜΟΝΙΑ)ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 3/12
 
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ 
  • ΔΙΑΛΥΣΗ του ασφαλιστικού
  • Προϋπολογισμός περικοπών 
 

Προσυγκέντρωση: Εργατικό Κέντρο, 10πμ


Στις 3 Δεκεμβρίου απεργούμε και διαδηλώνουμε πανεργατικά σε όλες τις πόλεις. Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε, μετά την πετυχημένη πανεργατική απεργία στις 12 Νοέμβρη, για να μην περάσει ο προυπολογισμός των περικοπών και η διάλυση του ασφαλιστικού που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ξεσηκώνουμε όλους τους χώρους δουλειάς, βάζουμε απεργιακό λουκέτο και πλημμυρίζουμε τις απεργιακές συγκεντρώσεις, με προσυγκέντρωση στο Μουσείο στις 10πμ στην Αθήνα και αντίστοιχα στις άλλες πόλεις.

Στις 12 του Νοέμβρη η απεργία μας είχε μεγάλη επιτυχία. Βάλαμε λουκέτο στους χώρους δουλειάς και οι απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα αλλά και σε όλες τις πόλεις ξεχείλισαν από εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές. θυμίζοντας τις μεγάλες πανεργατικές του 2010. Αυτή η μαζική κινητοποίηση των εργαζόμενων και της νεολαίας, που συνεχίζει να συγκρούεται με την πολιτική των μνημονίων, είναι η εξήγηση για την συνεχιζόμενη κρίση στην κυβέρνηση. 

Έχουμε τη δύναμη να νικήσουμε
 
Λίγες μέρες μετά την απεργία στις 12 Νοέμβρη η κυβέρνηση χάνει σε κοινοβουλευτική δύναμη,  αφού τρεις βουλευτές της (που δεν είναι οι τελευταίοι) δεν ψήφισαν το πακέτο με τα προαπαιτούμενα. Οι δυσκολίες να επιβάλλει ο Τσίπρας το πρόγραμμα που συμφώνησε με την τρόικα μεγαλώνουν. Γιατί πλέον τα στηρίγματα της στην κοινωνία, όπως φάνηκε με την απεργία, συρρικνώνονται δραματικά, αλλά το ίδιο συμβαίνει και με τα στηρίγματα της στη βουλή, όπως δείχνει η συνεχιζόμενη κρίση στη Νέα Δημοκρατία πού ούτε εκλογές για να βγάλει πρόεδρο δεν μπορεί να κάνει. 
Η κρίση και τα αδιέξοδα της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, η κρίση των από τα πάνω,
σημαίνει ότι έχουμε τη δύναμη συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας τους αγώνες μας να  νικήσουμε. Να εμποδίσουμε να περάσουν τα μέτρα τους και να ανοίξουμε άλλο δρόμο συνολικά για την κοινωνία, με τις ανάγκες των εργαζόμενων στο κέντρο, αλλά και για να δίώξουμε μακριά τα τύμπανα του πολέμου που χτυπάνε ξανά στη γειτονιά μας.
 
Πηγαίνουμε προς την απεργία στις 3 Δεκέμβρη με αποσκευές όχι μόνο την επιτυχία της πανεργατικής στις 12 Νοέμβρη αλλά και το ξεσηκωμό σε μια σειρά από κλάδους. Οι εργαζόμενοι στην Υγεία απεργούν και κατεβαίνουν στην Αθήνα στις 2 Δεκέμβρη ενάντια στη διάλυση της Υγείας. Οι εργαζόμενοι στα πεντάμηνα των Δήμων οργανώνονται και διαδηλώνοντας διεκδικώντας μονιμοποίηση και μαζικές προσλήψεις στους δήμους. Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια, τον ΟΣΕ και τις μεταφορές συντονίζονται σε ένα κοινό απεργιακό μέτωπο για να αποτρέψουν την ιδιωτικοποίηση. Αυτό το κύμα χρειάζεται να γενικευτεί παντού και να μπουν στη σύγκρουση όλοι οι κλάδοι, χωρίς αναμονή για το πότε θα κατέβει το συνολικό πακέτο του ασφαλιστικού.
 
Να οργανωθούμε
Χρειάζεται να σημάνει συναγερμός σε κάθε χώρο δουλειάς. Να προχωρήσουμε σε συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, ενημερώσεις σε κάθε χώρο. Να συζητήσουμε με τους συναδέλφους για τη σημασία της απεργίας και να την οργανώσουμε. Να συγκροτήσουμε απεργιακές επιτροπές παντού, να οργανώσουμε την απεργιακή περιφρούρηση στις 3 Δεκέμβρη και τη μαζική συμμετοχή στην απεργιακή προσυγκέντρωση στο Μουσείο με το πανό του σωματείου ή του χώρου.
Χρειάζεται να ανοίξουμε και τη συζήτηση για την προοπτική μας. Γίνεται κάθε μέρα όλο και πιο καθαρό ότι για να γίνουν προσλήψεις, να αυξηθούν οι συντάξεις και οι μισθοί, για να απαντήσουμε μια και καλή  στους συνεχιζόμενους εκβιασμούς ΕΕ-ΔΝΤ-δανειστών, είναι απαραίτητη απαραίτητη η  μονομερής διαγραφή του χρέους, η παύση πληρωμών στους τραπεζίτες. Για να προχωρήσουμε προς τα εκεί, χρειάζεται η σύγκρουση και η έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ, που πνίγει πρόσφυγες, χτίζει Ευρώπη φρούριο και σπέρνει με βόμβες τη Μέση Ανατολή. Χρειάζεται  η κρατικοποίηση των τραπεζών και όλων των μεγάλων επιχειρήσεων με τον έλεγχο των εργαζόμενων. Να πάρουν οι εργαζόμενοι το κουμάντο στα δικά τους χέρια.

20 Γενάρη - Κοινό βήμα συντονισμού

20 Γενάρη - Κοινό βήμα συντονισμού
Δείτε το πρόγραμμα της Πανελλαδικής Συνέλευσης Εργατικής Αντίστασης

Έξι χρόνια μετά: Δικαιοσύνη για τον Σαχζάτ Λουκμάν

Έξι χρόνια μετά: Δικαιοσύνη για τον Σαχζάτ Λουκμάν
Μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση στις 18 Γενάρη στα Πετράλωνα, στη μνήμη του δολοφονημένου από χρυσαυγίτες Σαχζάτ Λουκμάν, καλούν η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας «Η Ενότητα» και η ΚΕΕΡΦΑ.

16M: Ενάντια στο ρατσισμό και τον φασισμό

16M: Ενάντια στο ρατσισμό και τον φασισμό
Aθήνα Ομόνοια 3μμ Θεσσαλονίκη Άγαλμα Βενιζέλου 12μες Χανιά Πλατεία Αγοράς 12μες Ηράκλειο Λιοντάρια 12μες Ξάνθη Κεντρική Πλατεία 4μμ Γιάννενα Περιφέρεια 12μες Πάτρα Πλατεία Γεωργίου 12μες Βόλος Άγιος Νικόλαος 1μμ

Νέο τεύχος "Σοσιαλισμός από τα Κάτω" Νο 132

Νέο τεύχος "Σοσιαλισμός από τα Κάτω" Νο 132
Σοσιαλισμός από τα Kάτω Νο 132 Ο εκρηκτικός συνδυασμός Πανικόβλητα επιτελεία - Οργισμένη εργατική τάξη

Δείτε τα βίντεο

Πανελλαδικό Συμβούλιο του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος: 4 μάχες που ξεκινάνε τη νέα χρονιά

Πανελλαδικό Συμβούλιο του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος: 4 μάχες που ξεκινάνε τη νέα χρονιά
Με συμμετοχή αντιπροσώπων από τους τοπικούς πυρήνες πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6/1, το πρώτο Πανελλαδικό Συμβούλιο του ΣΕΚ για το 2019. Η συζήτηση είχε τρία θέματα: Η πρώτη είχε να κάνει με την παρέμβαση και το χτίσιμο του επαναστατικού κόμματος τη νέα χρονιά και την εισήγηση έκανε η Μαρία Στύλλου.