Ανακοίνωση - δελτίο τύπου ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ξάνθης για τα σχολεία


Ανακοίνωση - δελτίο τύπου
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει την κινητοποίηση των δασκάλων την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου έξω από τη διεύθυνση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί κινητοποιούνται για να αναδείξουν τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στην εκπαίδευση. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Μόνο στο νομό Ξάνθης από τα δημοτικά λείπουν 51 δάσκαλοι, 35 νηπιαγωγοί, 41 δάσκαλοι ειδικής αγωγής και 65 εκπαιδευτικοί άλλων ειδικοτήτων. Ενώ αντίστοιχη είναι η εικόνα στα γυμνάσια και λύκεια.
Ευθύνες για αυτή την κατάσταση έχει το υπουργείου παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι κ.κ. Μπαλτάς και Κουράκης, που δεν έκαναν τίποτα όλο το προηγούμενο διάστημα για να καλύψουν τις ανάγκες των σχολειών. Οι μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση των εγκυκλίων για το διορισμό των αναπληρωτών οξύνει περισσότερο το πρόβλημα. Ενώ για τους ΕΠΑΘίτες δασκάλους δεν έχει δημοσιευθεί καν η εγκύκλιος για την κατάθεση των αιτήσεων τους ώστε να μπουν στο προσωρινό πίνακα των αναπληρωτών, όπου και εκεί οι θέσεις θα είναι πετσοκομμένες, γιατί έκλεισαν 8 μειονοτικά σχολειά και δεν θα λειτουργήσει κανένα ολοήμερο σχολειό. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι στα μειονοτικά σχολεία παρατηρείται το τραγικό φαινόμενο έλλειψης βιβλίων για το τουρκόγλωσσο πρόγραμμα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε ένα βιβλίο στα μειονοτικά σχολειά για την διδασκαλία του γλωσσικού μαθήματος. Ενώ το πρόβλημα ήταν γνωστό από πέρσι δεν έχει παρθεί καμία πρωτοβουλία για την επίλυση του προβλήματος.
Η κυβέρνηση που μάζεψε άρον – άρον τους βουλευτές της, παραμονές δεκαπενταύγουστου, για να ψηφίσουν το 3ο μνημόνιο, δεν περιμέναμε φυσικά για τα σχολεία και τα κοινωνικά προβλήματα να έχει τον ίδιο ζήλο. Εξ άλλου με την υπογραφή της σ’ αυτό, μαζί με ΝΔ –ΠΑΣΟΚ– ΑΝΕΛ – Ποτάμι, επιχειρούν να βάλλουν ταφόπλακα στα δικαιώματα εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών σε μια αξιοπρεπή και ουσιαστική, δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Αυτές είναι άλλωστε οι πολιτικές των μνημονίων και της ΕΕ, που αδειάζουν τα δημόσια ταμεία για την εξυπηρέτηση του χρέους, υποχρηματοδοτούν σχολεία και νοσοκομεία ενώ ταυτόχρονα αποκλείουν τα πιο φτωχά λαικά στρώματα από το δικαίωμα στην παιδεία και την υγεία.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τον αγώνα των δασκάλων και καθηγητών για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά των εργαζομένων, των ανέργων, των αγροτών και όλων που χτυπιούνται από τα μνημόνια. Παλεύουμε για διαγραφή του χρέους , έξοδο από ευρώ και ΕΕ για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες και όχι οι ανάγκες των δανειστών και του κεφαλαίου!
Ο αγώνας έχει αρχίσει και έχουμε την εμπειρία από τις νικηφόρες μάχες που δώσαμε για την αξιολόγηση, τη διαθεσιμότητα, τις απολύσεις και τις συγχωνεύεις σχολείων. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει και καλεί όλη την κοινωνία της Ξάνθης την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου στις 12μμ στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία .

Σοσιαλισμός από τα Κάτω

Να τελειώνουμε με το σεξιστικό σύστημά τους
Κάντε κλικ στο εξώφυλλο για να διαβάσετε σε μορφή pdf