Κοινή δήλωση υποψηφίων ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ξάνθης-Ροδόπης-Έβρου για τους πρόσφυγες
Ανοίξτε τα σύνορα για τους πρόσφυγες. Γκρεμίστε τους φράχτες. Διαλύστε τη Frontex. Όχι άλλους πνιγμούς στο Αιγαίο και τον Έβρο.

Εκατοντάδες πρόσφυγες (ανάμεσά τους πολλά παιδιά και μια γυναίκα με αναπηρικό αμαξίδιο) ξεκίνησαν μια μεγάλη πορεία από τη Σμύρνη κι από άλλες πόλεις της Τουρκίας για να φτάσουν στον Έβρο και να αποφύγουν τους ατέλειωτους πνιγμούς στο Αιγαίο.

Είναι καλοδεχούμενοι!

Πρέπει οι τουρκικές και οι ελληνικές αρχές να ανοίξουν τα σύνορα, να διευκολύνουν την ελεύθερη διακίνησή τους προς τις Ευρωπαϊκές χώρες και όχι να στέλνουν τα ΜΑΤ και την αστυνομία για να τους κλείσουν το δρόμο.
Καλούμε τα κόμματα της αριστεράς και τα συνδικάτα να μπουν μπροστά για να βάλουμε τέρμα στη δολοφονική μηχανή της ΕΕ.
Χθες στο Φαρμακονήσι πνίγηκαν 33 ακόμα πρόσφυγες, ανάμεσά τους 14 βρέφη και παιδιά. Ένοχοι είναι οι ίδιοι εγκληματίες ηγέτες της ΕΕ που διέλυσαν τις χώρες αυτών των ανθρώπων με τις βόμβες τους. Κι είναι συνένοχοι και δολοφόνοι μικρών παιδιών, γυναικών και ανδρών, οι Μεϊμαράκηδες και οι ναζιστές Μιχαλολιάκοι που κραυγάζουν για κλειστά σύνορα, ψηλότερους φράχτες, περισσότερη Frontex.

Είναι η δύναμη και η αποφασιστικότητα αυτών των ανθρώπων να αψηφούν τα κύματα, τα όπλα της Frontex, τα γκλομπ της αστυνομίας και τα συρματοπλέγματα και να φτάνουν κατά χιλιάδες, ακόμα και με τα πόδια, στις “πύλες” της Ευρώπης που ανάγκασε τους ηγέτες της εγκληματικής ΕΕ-φρούριο να "μοιραστούν το βάρος" εκατόν είκοσι χιλιάδων ακόμα προσφύγων. Καθώς και η αλληλεγγύη των χιλιάδων που βγήκαν στους δρόμους το περασμένο Σάββατο για να καλωσορίσουν τους πρόσφυγες. Ενώνουμε τις φωνές μας. Είμαστε μαζί τους. Παλεύουμε μαζί σε κάθε γωνιά του πλανήτη για να σταματήσουν οι πόλεμοι, να ανοίξουν τα σύνορα, να δοθεί άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, χαρτιά και δικαιώματα στους μετανάστες.
Σ' αυτή τη δύναμη στηρίζεται η συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΕΚ-ανένταχτων αγωνιστών. Στη δύναμη των απλών ανθρώπων που παλεύουν ενάντια στο ρατσισμό, τους φασίστες και τα μνημόνια, που παλεύουν για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση. Αυτό είναι το στήριγμά μας και η ελπίδα μας και ΟΧΙ τα λεφτά των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, οι μίζες, τα ψέματα των ΜΜΕ και η κάλυψη του βαθιού κράτους. Γι' αυτό σας καλούμε να μας στηρίξετε στις εκλογές της 20 Σεπτέμβρη και να δώσετε μαζί μας ενωτικά τις μάχες αυτές μέχρι το τέλος.
Υποψήφιοι Ν. Ξάνθης, Ν. Ροδόπης, Ν. Έβρου με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Τζεμαλή Μηλιαζήμ
Βάσω Αλεξοπούλου
Τατιάνα Πίττα
Μάκης Δραγάνης
Γεώργιος Μποτσίδης


Σοσιαλισμός Από τα Κάτω

Έξοδος από τα Μνημόνια στα χέρια των εργατών
Σχέσεις εξάρτησης - Oι Τράπεζες και οι “φούσκες”
Γυναίκες ενάντια στην καταπίεση
Η επιστροφή του Μακεδονικού

Από τον Πουλιόπουλο στον Ζαχαριάδη - Ο σύντομος ελληνικός Μεσοπόλεμος

Ο Λέανδρος Μπόλαρης θυμίζει την πορεία του ελληνικού καπιταλισμού μετά το τέλος της Μικρασιατικής Εκστρατείας, τους εργατικούς αγώνες αλλά και την μεγάλη αλλαγή του ΚΚΕ. Τυπικά την έναρξη του διεθνούς μεσοπολέμου σηματοδοτεί η «συνθήκη ειρήνης», η Συνθήκη των Βερσαλλιών που επέβαλαν οι νικητές του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου στους ηττημένους και υπογράφτηκε επίσημα τον Ιούνη του 1919.

Βενεζουέλα: Χρειάζεται εργατική εναλλακτική

Ο Νίκος Λούντος δίνει την πραγματική εικόνα της Βενεζουέλας και προτείνει διέξοδο. Οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα έχουν μετατραπεί σε ιδεολογικό εργαλείο της δεξιάς σε όλο τον κόσμο για να πείσει ότι σοσιαλισμός σημαίνει καταστροφή.

Το 1968 στις ΗΠΑ

Ο Γιώργος Πίττας παρουσιάζει την έκρηξη του κινήματος στις ΗΠΑ που εξασφάλισε τη μεγαλύτερη ήττα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Το 1968 είναι μια χρονιά-καμπή για τις ΗΠΑ.

Βιβλιοκριτική: Φυλετικές θεωρίες στην Ελλάδα

Φυλετικές θεωρίες στην ΕλλάδαΠροσλήψεις και χρήσεις στις επιστήμες, την πολιτική, τη λογοτεχνία και την ιστορία της τέχνης κατά τον 19ο και 20ό αιώνα Επιμέλεια: Ε. Αβδελά κ.