Εκδήλωση για τα αποτελέσματα των εκλογών (Τετάρτη 23/9 - 7μμ - Καφέ "Βυζάντιο")



Ελάτε να συνεχίσουμε την εργατική αντίσταση
Ελάτε στις εκδηλώσεις για τα αποτελέσματα των εκλογών
Ξάνθη: Τετάρτη 23/9 - 7μμ - Καφέ "Βυζάντιο"
Τα κόμματα που ψήφισαν το νέο Μνημόνιο στην προηγούμενη Βουλή ξόδεψαν την προεκλογική περίοδο προσπαθώντας να μας πείσουν ότι το μέλλον εξαρτάται από τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, αν θα είναι αυτοδύναμος ο ΣΥΡΙΖΑ, αν θα συγκυβερνήσει με μικρούς εταίρους, σαν το ΠΑΣΟΚ και τους ΑΝΕΛ ή αν θα αναγκαστεί να δεχτεί και τη ΝΔ σε ένα "μεγάλο συνασπισμό".

Όλοι ξέρουμε ότι η κρίσιμη παράμετρος την επόμενη μέρα δεν θα είναι αυτή. Γιατί όλοι αυτοί έχουν δεσμευτεί να υλοποιήσουν το νέο Μνημόνιο, όσα "ισοδύναμα μέτρα" κι αν υπόσχονται ότι θα ανακαλύψουν όταν μπουν στα υπουργεία.

Το καίριο ερώτημα για την εργατική τάξη και τη νεολαία μετά τις εκλογές είναι πώς θα οργανώσουμε την αντίσταση στις σκληρές επιθέσεις σε βάρος μας που έχουν ήδη ξεκινήσει. Πόσο αδύνατη πολιτικά θα είναι η επόμενη κυβέρνηση και πόσο πιο ευνοϊκός θα είναι ο συσχετισμός για τους αγώνες μας.

  • Πώς μπορούμε να βάλουμε τέλος στη βαρβαρότητα που δολοφονεί πρόσφυγες καθημερινά δίπλα μας, στα νερά του Αιγαίου. Μπορούμε να συνδεθούμε με τους χιλιάδες διαδηλωτές που βγαίνουν στους δρόμους της Ευρώπης ενάντια στα εγκλήματα της FRONTEX και της ΕΕ-φρούριο.
  • Πώς θα σταματήσουμε το ξεπούλημα των λιμανιών, των αεροδρομίων και της ΔΕΗ που ήδη έχει δρομολογηθεί. Μπορούμε να απαντήσουμε με απεργίες και καταλήψεις, με πλατιά κινήματα συμπαράστασης.
  • Μπορούμε να ξαναπιάσουμε το νήμα από τις πανεργατικές απεργίες και τις πλατείες που γκρέμισαν Παπαδήμους και Σαμαροβενιζέλους για να σώσουμε μισθούς, συντάξεις, σχολεία, νοσοκομεία από το μνημονιακό σφαγείο.
  • Πώς θα εξασφαλίσουμε ότι οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής θα καταδικαστούν και δεν θα πέσουν στα μαλακά σαν "νόμιμο πολιτικό κόμμα".
Ποια αριστερά θα μπει μπροστά για να οργανώσει όλες αυτές τις μάχες. Πώς θα ενισχύσουμε την αντικαπιταλιστική αριστερά που παλεύει για τη συνολική ανατροπή όλων αυτών των επιθέσεων, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μετά τη μάχη των εκλογών.

Αυτά είναι τα καυτά ερωτήματα που απασχολούν κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια για την επόμενη μέρα. Σας καλούμε να ανοίξουμε μαζί αυτή τη συζήτηση αμέσως μετά τα αποτελέσματα των εκλογών στις εκδηλώσεις που οργανώνει το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα.
Ξάνθη
Τετάρτη 23/9 - 7μμ - Καφέ "Βυζάντιο"

Σοσιαλισμός από τα Κάτω

Να τελειώνουμε με το σεξιστικό σύστημά τους
Κάντε κλικ στο εξώφυλλο για να διαβάσετε σε μορφή pdf