ΟΧΙ στο νέο Μνημόνιο! Εμπρός για Πανεργατική Απεργία!

Όχι στο νέο Μνημόνιο, συνεχίζουμε στο δρόμο του ΟΧΙ.
Εμπρός για Πανεργατική Απεργία! 

ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΟΧΙ
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Ξεσηκωμός για να μην αφήσουμε να περάσει
το νέο μνημόνια που ετοιμάζει η κυβέρνηση

Κινητοποίηση: Παρασκευή 10 Ιούλη στις 7.30μμ στην Κεντρική Πλατεία

Η νίκη του ΟΧΙ στις κάλπες της περασμένης Κυριακής είναι ένα τρανταχτό ταξικό μήνυμα που στείλαμε στα διευθυντήρια της ΕΕ και του ΔΝΤ και στους ξεφτιλισμένους ηγέτες του Ναι, στέλνοντας τον Σαμαρά στο σπίτι του.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μετατρέπει το ΟΧΙ σε νέα συμφωνία, και νεκρανασταίνει όλο το μνημονιακό συρφετό για  να ψηφίσει μαζί τους ένα νέο μνημόνιο 12 δισεκατομμυρίων που θα φέρει περισσότερες θυσίες για τους εργάτες.

Μπορούμε να σταματήσουμε το νέο μνημόνιο. Μετά τη νίκη του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, κάθε μαχητικός εργάτης, εργάτρια και νεολαίος, που είναι περήφανοι για την τάξη μας, που αψήφησε τους εκβιασμούς, αισθάνεται πιο σίγουρος και σίγουρη ότι έχουμε την δύναμη. Είμαστε όλοι και όλες κομμάτι ενός σαρωτικά πλειοψηφικού ρεύματος αντίστασης και μπορούμε να φράξουμε το δρόμο σε όλες τις απολύσεις, τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τις ιδιωτικοποιήσεις που φέρνει το νέο μνημόνιο.

Τώρα είναι η ώρα να βάλουμε μπροστά το πιο δυνατό όπλο των εργαζόμενων, τις απεργίες. Με απεργίες διαρκείας, σε κάθε χώρο δουλειάς και με πανεργατική κλιμάκωση τις επόμενες μέρες, μπορούμε να επιβάλλουμε το δικό μας ΟΧΙ.

Έχουμε στο πλευρό μας την αλληλεγγύη των εργατών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου που βγήκαν στους δρόμους μαζί μας για το ΟΧΙ. Η ταξική πόλωση δεν είναι «ελληνική ιδιαιτερότητα» και αυτό μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια.

Εμπρός να κλιμακώσουμε απεργιακά την εργατική αντίσταση στα Μνημόνια μέχρι τη νίκη. Ελάτε να παλέψουμε μαζί, οργανωθείτε στην Εργατική Αλληλεγγύη και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Όλοι στο νέο συλλαλητήριο, την ημέρα που θα ψηφίζεται στη βουλή το νέο μνημόνιο.

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Σύσσωμη η άρχουσα τάξη προσπαθεί να επιβάλλει μια κυβέρνηση μαζί με τα μνημονιακά ρετάλια φέρνοντας στο νου τις ημέρες των Ιουλιανών του 1965. Πάρτε όλοι μέρος στις εκδηλώσεις για τα Ιουλιανά για να συζητήσουμε πως η αριστερά μπορεί αυτή τη φορά να νικήσει.
Ξάνθη: Τετάρτη 22 Ιούλη 2015, ώρα 7.30μμ στον αύλειο χώρο του Πολυτεχνείου.

Σοσιαλισμός Από τα Κάτω

Έξοδος από τα Μνημόνια στα χέρια των εργατών
Σχέσεις εξάρτησης - Oι Τράπεζες και οι “φούσκες”
Γυναίκες ενάντια στην καταπίεση
Η επιστροφή του Μακεδονικού

Από τον Πουλιόπουλο στον Ζαχαριάδη - Ο σύντομος ελληνικός Μεσοπόλεμος

Ο Λέανδρος Μπόλαρης θυμίζει την πορεία του ελληνικού καπιταλισμού μετά το τέλος της Μικρασιατικής Εκστρατείας, τους εργατικούς αγώνες αλλά και την μεγάλη αλλαγή του ΚΚΕ. Τυπικά την έναρξη του διεθνούς μεσοπολέμου σηματοδοτεί η «συνθήκη ειρήνης», η Συνθήκη των Βερσαλλιών που επέβαλαν οι νικητές του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου στους ηττημένους και υπογράφτηκε επίσημα τον Ιούνη του 1919.

Βενεζουέλα: Χρειάζεται εργατική εναλλακτική

Ο Νίκος Λούντος δίνει την πραγματική εικόνα της Βενεζουέλας και προτείνει διέξοδο. Οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα έχουν μετατραπεί σε ιδεολογικό εργαλείο της δεξιάς σε όλο τον κόσμο για να πείσει ότι σοσιαλισμός σημαίνει καταστροφή.

Το 1968 στις ΗΠΑ

Ο Γιώργος Πίττας παρουσιάζει την έκρηξη του κινήματος στις ΗΠΑ που εξασφάλισε τη μεγαλύτερη ήττα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Το 1968 είναι μια χρονιά-καμπή για τις ΗΠΑ.

Βιβλιοκριτική: Φυλετικές θεωρίες στην Ελλάδα

Φυλετικές θεωρίες στην ΕλλάδαΠροσλήψεις και χρήσεις στις επιστήμες, την πολιτική, τη λογοτεχνία και την ιστορία της τέχνης κατά τον 19ο και 20ό αιώνα Επιμέλεια: Ε. Αβδελά κ.