Δελτίο Τύπου ΣΕΚ Ιωαννίνων για την άγρια καταστολή της πορείας του Πολυτεχνείου



Καταγγέλλουμε την άγρια καταστολή από πλευράς της αστυνομίας στην πορεία Πολυτεχνείου, μια από τις μαζικές διαδηλώσεις με τη συμμετοχή σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και οργανώσεων της αριστεράς . Μετά το πέρας της διαδήλωσης και ενώ η αστυνομία είχε ήδη καταλάβει προκλητικά το δημόσιο χώρο στην Περιφέρεια και το Δικαστικό Μέγαρο, τα ΜΑΤ προχώρησαν στη ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης με σκοπό να διαλύσουν τη διαδήλωση που είχε παραμείνει εκεί απαιτώντας την απομάκρυνσή της.


Παρά την επίθεση της αστυνομίας η διαδήλωση συνέχισε μέχρι την Ακαδημία για να τελειώσει σε ένα σημείο που δεν είχε καταλάβει η αστυνομία. Η καταστολή και η τρομοκρατία όμως συνεχίστηκαν, αφού ασφαλίτες γέμισαν τις γειτονιές της πόλης προχωρώντας σε αναίτιες προσαγωγές. Ανάμεσα στους προσαχθέντες βρεθήκαμε και μέλη του ΣΕΚ, αφού σε μπλόκο της ασφάλειας στη Ν. Ζέρβα μας ανακοίνωσαν πως θα πάμε μαζί τους στο αστυνομικό μέγαρο χωρίς να μας πουν για ποιο λόγο. Χαρακτηριστική ήταν η στάση μέλους της ασφάλειας που απαγόρευσε σε σύντροφο να χρησιμοποιήσει το κινητό του για να ειδοποιήσει για το τι γίνεται, καθώς και η άρνηση να μας υποδείξουν αστυνομικές ταυτότητες ενώ οι ίδιοι ήταν ντυμένοι με πολιτικά. Αφού τελικά ειδοποιήσαμε για τη προσαγωγή μας και αντιπροσωπεία συνδικαλιστών, δημοτικών συμβούλων και συμπαραστατών ήρθαν για να ρωτήσουν για τις προσαγωγές, αντιμετωπίστηκαν από την αστυνομία με άγριο ξυλοδαρμό και τη σύλληψη ενός συναγωνιστή με ψευδείς κατηγορίες.

Από αυτή τη διαδικασία επιβεβαιώθηκε ξανά και η ρατσιστική στάση αστυνομικών αφού μαζί μας προσάχθηκαν και σύντροφοι Πακιστανοί που με ειρωνικό τρόπο τους ρώταγαν αν ξέρουν τι έγινε στις 17 Νοέμβρη το ‘73 ή αν έκαναν διαδηλώσεις και στο Πακιστάν, αμφισβητώντας έμμεσα το δικαίωμα τους να συμμετέχουν στη διαδήλωση!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ακολουθεί πιστά στα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων κλιμακώνοντας τη καταστολή, προχωρώντας σε απαγορεύσεις διαδηλώσεων όπως έγινε με την επίσκεψη Ομπάμα, δείχνοντας το φόβο της απέναντι στις αντιστάσεις που δυναμώνουν. Δικαιολογημένα φοβούνται γιατί ξέρουν πως μετά τα συλλαλητήρια στο τριήμερο του Πολυτεχνείου που χιλιάδες διαδηλώσαμε ενάντια στη φτώχεια, το ρατσισμό και τον πόλεμο ακολουθεί ένας διπλός απεργιακός ξεσηκωμός στις 24 Νοέμβρη και στις 8 Δεκέμβρη.

Απ’ τη μεριά μας καταγγέλλουμε την προκλητική αστυνομοκρατία της πόλης μας και την άγρια καταστολή της διαδήλωσης του πολυτεχνείου. Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των ψευδών κατηγοριών στο συλληφθέντα- καμία δίωξη.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να παλέψουμε μαζί, ενάντια στο κατήφορο του ρεφορμιστικού δρόμου που κατρακυλά από μνημόνιο σε μνημόνιο, κλιμακώνει τους πολέμους και το ρατσισμό, ενώ χτυπά διαδηλώσεις και διώκει αγωνιστές.

Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα, Ιωάννινα
18/11/2016

Σοσιαλισμός από τα Κάτω

Να τελειώνουμε με το σεξιστικό σύστημά τους
Κάντε κλικ στο εξώφυλλο για να διαβάσετε σε μορφή pdf