Για αντικαπιταλιστικό ψηφοδέλτιο στις εκλογές για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ξάνθης


Σύσκεψη για συγκρότηση Αριστερού Αντικαπιταλιστικού σχήματος στη ΔΕ
Κυριακή 27 Νοέμβρη, 7μμ, γραφεία ΕΛΜΕ



ΕΛΜΕ ΞΑΝΘΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

Βρισκόμαστε μπροστά στις εκλογές για το ΔΣ της ΕΛΜΕ, την ώρα που ζούμε την κλιμάκωση των αντεργατικών επιθέσεων με το τρίτο μνημόνιο της φτώχειας, των περικοπών, της λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων και του ανοίγματος της πόρτας στους ιδιώτες, της διάλυσης του ασφαλιστικού, της αξιολόγησης, του μόνιμου συστήματος κινητικότητας στο δημόσιο, των νέων φοροεπιδρομών και των πλειστηριασμών σπιτιών, των ιδιωτικοποιήσεων των λιμανιών, των αεροδρομίων, των σιδηροδρόμων, ακόμα και της ΔΕΗ και του νερού. Με την ολοκλήρωση της “αξιολόγησης”, η κυβέρνηση είναι και πάλι έτοιμη να τα δώσει όλα στην Τρόικα: απελευθέρωση απολύσεων, ριζικές αλλαγές στους εργασιακούς νόμους, ακόμα μεγαλύτερη “κινητικότητα” στο δημόσιο, κατάργηση και των τελευταίων επιδομάτων, νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, Παιδεία.

Πώς να λειτουργήσουν τα σχολεία με συνεχείς περικοπές δαπανών και κενά, χωρίς διορισμούς και με μειωμένες πιστώσεις αναπληρωτών, με αύξηση μαθητών στα τμήματα και εφαρμογή της μαθητείας, δηλαδή φθηνής-δωρεάν ανασφάλιστης εργασίας χωρίς δικαιώματα; Δεν αρκεί στην κυβέρνηση ότι είμαστε κακοπληρωμένοι και μισθολογικά καθηλωμένοι ή ότι κρατά τους εκπαιδευτικούς σε ομηρία με εργασιακές σχέσεις-λάστιχο, αναστέλλει συνδικαλιστικά δικαιώματα και στέλνει έναν καθηγητή σε τρία και τέσσερα σχολεία και ότι δουλεύουμε από το 2013 δύο επιπλέον ώρες χωρίς να τις πληρωνόμαστε. Αλλά επιδιώκει να αυξήσει κι άλλο το διδακτικό ωράριο, να περικόψει κι άλλο τις αποδοχές μας με το νέο ενιαίο μισθολόγιο-φτωχολόγιο.

ΟΧΙ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Έχει φανεί καθαρά ότι δεν αρκεί να ψηφίσεις αριστερά για να ξηλωθούν τα μνημόνια. Η κυβέρνηση έχει διαψεύσει τις προσδοκίες των αγωνιστών του κινήματος, που πάλεψαν κατά των αντεργατικών επιθέσεων τα προηγούμενα χρόνια. Ο μόνος δρόμος που μπορεί να φέρει νίκες είναι οι αγώνες μας. Οι πανεργατικές απεργίες, οι κινητοποιήσεις φοιτητών και μαθητών έδειξαν ότι οι εργαζόμενοι και η νεολαία αντιστέκονται μαζικά και μαχητικά στον κατήφορο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που μαζί με το κεφάλαιο και την ΕΕ ξεθεμελιώνουν εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα και αγαθά. Μια σειρά κλάδων, οι εργαζόμενοι στην Υγεία, στους Δήμους, στα Λιμάνια, στον ΟΣΕ είναι ήδη σε ξεσηκωμό και συντονισμό.

Η εργατική αντίσταση χρειάζεται να γενικευτεί

Να συγκρουστούμε με τα ψέματα της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχουν λεφτά για μισθούς και διορισμούς, για κοινωνικά αγαθά και για τις ανάγκες μας, την ώρα που τα δίνει με τη σέσουλα στους τραπεζίτες, σε πολεμικούς εξοπλισμούς, για διευκόλυνση των νέων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων του ΝΑΤΟ στη Συρία και για την αποτροπή και καταστολή των προσφύγων.

Να επιβάλλουμε την οριστική διαγραφή του χρέους και την παύση πληρωμών προς την ΕΚΤ, γιατί καμία φιλεργατική πολιτική δεν υπάρχει μέσα στην ΕΕ και το ευρώ που δεν είναι τίποτε άλλο από εργαλεία κερδοφορίας των τραπεζών, των επιχειρήσεων και του καπιταλισμού γενικότερα. Να προχωρήσουμε στην κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση των τραπεζών και επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας με εργατικό έλεγχο, για να σταματήσουμε τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των καπιταλιστών και να περάσει ο πλούτος στα χέρια των εργαζόμενων.

Τα συνδικάτα είναι δική μας υπόθεση

Ελάτε να παλέψουμε μαζί για ένα σωματείο αγωνιστικό, με ταξικό προσανατολισμό, που υπερασπίζεται τα δικαιώματά μας από τις επιθέσεις της εκάστοτε κυβέρνησης, καλλιεργεί την ενότητα και την αυτοοργάνωση των εκπαιδευτικών, παίρνει πρωτοβουλίες και συντονίζεται με άλλους φορείς και εργαζόμενους.
Για να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν από το εισόδημά μας. Αυξήσεις στους μισθούς με 1.400 ευρώ (καθαρά) κατώτατο. Πραγματικές συλλογικές διαπραγματεύσεις και συμβάσεις.
Κατάργηση ενιαίου μισθολογίου της φτώχειας και της χειραγώγησης.
Για μόνιμους μαζικούς διορισμούς στα σχολεία.
Για σύστημα υγείας, συνταξιοδότησης, πρόνοιας, κοινωνικής ασφάλισης για όλους, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν με πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια υπηρεσίας.
Κατάργηση αύξησης διδακτικού ωραρίου. 20 μαθητές ανά τμήμα, 15 στις κατευθύνσεις, 10 ανά καθηγητή στα εργαστήρια.
Όχι στην αξιολόγηση και την κινητικότητα.
Να σταματήσει η στοχοποίηση της Τεχνικής εκπαίδευσης με τα κλεισίματα ολιγομελών τμημάτων ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ και τις μετακινήσεις καθηγητών σε ΙΕΚ. Υπεράσπιση των συνδικαλιστικών και πολιτικών δικαιωμάτων.
Όχι στο σχολείο της αγοράς. Υπερασπιζόμαστε τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για να έχουν όλα τα παιδιά ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στη γνώση. Δημοκρατικό σχολείο, με παιδαγωγική ελευθερία, χωρίς εξεταστικά φίλτρα και ταξικούς φραγμούς, χωρίς αποκλεισμούς, διακρίσεις, κατηγοριοποιήσεις.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΦΡΑΧΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙ

Συμμετέχουμε στην Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση στις 18 Μάρτη 2017, για έναν κόσμο χωρίς ρατσισμό, νεοναζί, πόλεμο.
Διεκδικούμε να μπουν όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία σε τμήματα ένταξης μαζί με τα άλλα παιδιά και όχι στο περιθώριο του εκπαιδευτικού συστήματος.
Όχι στα κλεισίματα των μειονοτικών σχολείων.
Να καταργηθεί ο ρατσιστικός νόμος που απαγορεύει στους εκπαιδευτικούς-μέλη της μειονότητας να διδάσκουν στο ελληνόφωνο πρόγραμμα των μειονοτικών σχολείων.
Παλεύουμε ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες, που γεννιούνται μέσα από τα σπλάχνα του καπιταλιστικού συστήματος και στο έδαφος της κρίσης και της κατεδάφισης των κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Συνδέουμε την πάλη ενάντια στα μνημόνια και την ΕΕ, γιατί η επίθεση είναι ταξική και οι εργατικοί αγώνες μπορούν να τσακίσουν μνημόνια, φράχτες και νεοναζί.

Καλούμε σε ανοιχτή σύσκεψη για συγκρότηση αντικαπιταλιστικού ψηφοδελτίου και συμμετοχή στις εκλογές της 6ης Δεκέμβρη για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ξάνθης την Κυριακή 27 Νοέμβρη στις 7μμ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Ξάνθης.

Σοσιαλισμός από τα Κάτω

Να τελειώνουμε με το σεξιστικό σύστημά τους
Κάντε κλικ στο εξώφυλλο για να διαβάσετε σε μορφή pdf