Η άποψή μας

Η άποψή μας
Κυβερνητική κρίση: Στη σκιά της εργατικής οργής

Δάσκαλοι: Εμπρός για απεργία σαν του 2006


Σε σύσκεψη καλούν οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στο αντικαπιταλιστικό δίκτυο “Η Τάξη μας” (συμμετέχει στις Παρεμβάσεις) προκειμένου να οργανώσουν με τον καλύτερο τρόπο τη μάχη σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29/8, στις 6μμ στο ΕΚΑ. Η χρονιά αναμένεται να ξεκινήσει με τον πλέον αγωνιστικό τρόπο, καθώς ήδη είναι αποφασισμένη 24ωρη απεργία στα δημοτικά σχολεία και η προοπτική για έναν απεργιακό Σεπτέμβρη ανάλογο του 2006, είναι ανοιχτή. 

Λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων, στις 31 Αυγούστου, οι δάσκαλοι οργανώνουν συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας “με κυρίαρχα αιτήματα, την άμεση πραγματοποίηση μαζικών μόνιμων διορισμών για την κάλυψη όλων των πραγματικών κενών στην εκπαίδευση” ζεσταίνοντας τις μηχανές εν όψει της απεργίας.

“Οργανώνουμε από τώρα ότι το άνοιγμα των σχολείων την 1η Σεπτέμβρη θα σημαίνει τη μετατροπή τους σε κέντρα αγώνα για τη συνέχεια. Διεκδικούμε από το ΔΣ της ΔΟΕ την συγκεκριμενοποίηση άμεσα της ημερομηνίας για την 24ωρη απεργία του κλάδου και τον προγραμματισμό της κλιμάκωσης με 3ήμερες-5ήμερες επαναλαμβανόμενες όπως αποφασίσαμε στο Συνέδριο του Ιούνη” αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί της “Τάξης μας” και συνεχίζουν:

Επίθεση

“Είμαστε αντιμέτωποι με τη χειρότερη επίθεση στην Παιδεία σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο: Οικονομικά ο αγώνας δρόμου της κυβέρνησης να υλοποιήσει τα μνημονιακά προγράμματα, να σεβαστεί τους 'θεσμούς' και την ασυδοσία των τραπεζιτών και των αγορών τους, να τηρήσει το πρωτογενές πλεόνασμα για να μπορεί να υπερηφανεύεται σήμερα για νέα success stories απέναντι στους προηγούμενους, σημαίνει ότι φέτος τα σχολεία ανοίγουν με τη μεγαλύτερη υποχρηματοδότηση - περικοπές εδώ και δεκαετίες, τις μεγαλύτερες ελλείψεις σε προσωπικό με τις απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων καθώς και ελλείψεις κτηριακών  και όχι μόνο δομών και υποδομών.

Στο πολιτικό επίπεδο, ενώ το 80% της κοινωνίας τάσσεται στο πλευρό των προσφύγων με κάθε τρόπο και υπερασπίζεται το δικαίωμά τους για σίτιση-στέγαση-παιδεία-υγεία-δουλειά, η κυβέρνηση επιλέγει να ανοίγει καινούρια στρατόπεδα συγκέντρωσης και να υπερασπίζεται την τήρηση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που καταπατά κάθε ανθρώπινο δικαίωμα και καταδικάζει σε θάνατο μεγάλους και παιδιά.

Τα συνδικάτα της εκπαίδευσης έχουν πάρει θέση υπεράσπισης των προσφύγων. Τα προσφυγόπουλα είναι καλοδεχούμενα στα σχολεία μας. Σύλλογοι εκπαιδευτικών έμπρακτα, ήδη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, κινηθήκαμε ξεκινώντας τις εγγραφές προσφυγόπουλων στα σχολεία μας, διεκδικώντας παράλληλα τη δημιουργία τμημάτων υποδοχής και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Διεκδικούμε Παιδεία και ίσα δικαιώματα για όλα τα παιδιά από όπου και αν προέρχονται. Είμαστε ενάντια στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για παροχή εκπαίδευσης από ΜΚΟ στα στρατόπεδα-φυλακές”.

Οι Παρεμβάσεις στους εκπαιδευτικούς συνεδριάζουν την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να οργανώσουν τη μάχη και στα δυο επίπεδα. Το ΔΣ της ΔΟΕ συνεδριάζει επίσης στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

20 Γενάρη - Κοινό βήμα συντονισμού

20 Γενάρη - Κοινό βήμα συντονισμού
Δείτε το πρόγραμμα της Πανελλαδικής Συνέλευσης Εργατικής Αντίστασης

Έξι χρόνια μετά: Δικαιοσύνη για τον Σαχζάτ Λουκμάν

Έξι χρόνια μετά: Δικαιοσύνη για τον Σαχζάτ Λουκμάν
Μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση στις 18 Γενάρη στα Πετράλωνα, στη μνήμη του δολοφονημένου από χρυσαυγίτες Σαχζάτ Λουκμάν, καλούν η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας «Η Ενότητα» και η ΚΕΕΡΦΑ.

16M: Ενάντια στο ρατσισμό και τον φασισμό

16M: Ενάντια στο ρατσισμό και τον φασισμό
Aθήνα Ομόνοια 3μμ Θεσσαλονίκη Άγαλμα Βενιζέλου 12μες Χανιά Πλατεία Αγοράς 12μες Ηράκλειο Λιοντάρια 12μες Ξάνθη Κεντρική Πλατεία 4μμ Γιάννενα Περιφέρεια 12μες Πάτρα Πλατεία Γεωργίου 12μες Βόλος Άγιος Νικόλαος 1μμ

Νέο τεύχος "Σοσιαλισμός από τα Κάτω" Νο 132

Νέο τεύχος "Σοσιαλισμός από τα Κάτω" Νο 132
Σοσιαλισμός από τα Kάτω Νο 132 Ο εκρηκτικός συνδυασμός Πανικόβλητα επιτελεία - Οργισμένη εργατική τάξη

Δείτε τα βίντεο

Πανελλαδικό Συμβούλιο του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος: 4 μάχες που ξεκινάνε τη νέα χρονιά

Πανελλαδικό Συμβούλιο του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος: 4 μάχες που ξεκινάνε τη νέα χρονιά
Με συμμετοχή αντιπροσώπων από τους τοπικούς πυρήνες πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6/1, το πρώτο Πανελλαδικό Συμβούλιο του ΣΕΚ για το 2019. Η συζήτηση είχε τρία θέματα: Η πρώτη είχε να κάνει με την παρέμβαση και το χτίσιμο του επαναστατικού κόμματος τη νέα χρονιά και την εισήγηση έκανε η Μαρία Στύλλου.