Γιορτή της Εργατικής Αλληλεγγύης στην Ξάνθη, Σάββατο 9 Ιούλη, 8μμ, Κεντρική Πλατεία, Θεατράκι (Έναντι ΟΤΕ)


ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ εργατική αλληλεγγύη
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ, ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ
ΕΛΛΑΔΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ...
Η ΜΑΧΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!


Το Σάββατο το βράδυ στις 9 Ιούλη, η εφημερίδα εργατική αλληλεγγύη μάς καλεί, όλες και όλους, σε μια μεγάλη γιορτή που ετοιμάζει στην Ξάνθη.


Η γιορτή της εργατικής αλληλεγγύης έρχεται χρονικά μέσα σε πολύ μεγάλα γεγονότα. Η έκρηξη των εργατών και της νεολαίας στη Γαλλία συνεχίζεται και στέλνει δυνατό μήνυμα ότι η μάχη ενάντια στις κυβερνήσεις και τις επιθέσεις τους σκληραίνει και απειλεί να απλωθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στη Βρετανία στις 23 Ιούνη γίνεται το δημοψήφισμα υπέρ της παραμονής ή της εξόδου από την ΕΕ, που έχει ήδη προκαλέσει τεράστια κρίση στην κυρίαρχη τάξη ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα. Στις 26 Ιούνη ακολουθούν οι εκλογές στην Ισπανία, που θα ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο αστάθειας αλλά και συζήτησης για το πώς προχωράει η Αριστερά.


Και βέβαια εκείνο το διάστημα θα κλείνει ένας χρόνος από το δημοψήφισμα στην Ελλάδα. Μια μάχη που πήραν πάνω τους και οργάνωσαν με αποφασιστικότητα χιλιάδες αγωνιστές του εργατικού κινήματος και της Αριστεράς, εξασφαλίζοντας τη σαρωτική νίκη του ΟΧΙ. Μια μάχη που οι πρωταγωνιστές της συνεχίζουν να δίνουν σήμερα σε όλα τα μέτωπα, ενάντια σε τροϊκανά και ρατσιστικά μνημόνια, σε πείσμα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ που μετέτρεψε το μεγαλειώδες ΟΧΙ σε ένα ντροπιαστικό "ναι σε όλα".


Η εφημερίδα του ΟΧΙ


Η εργατική αλληλεγγύη έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο σ' αυτή τη μάχη. Βοήθησε να συσπειρωθεί ο κόσμος της βάσης της Αριστεράς απέναντι στις παλινωδίες και την αποχή των ηγεσιών της, ιδιαίτερα ο κόσμος στις εργατογειτονιές που ανέβασε το ποσοστό του ΟΧΙ στο 82%! Αναβάθμισε το περιεχόμενο της καμπάνιας προβάλλοντας τα αντικαπιταλιστικά αιτήματα της διαγραφής του χρέους, της κρατικοποίησης των τραπεζών, της ρήξης με ευρώ-ΕΕ, του εργατικού ελέγχου. Οργανώνοντας τις μάχες που ακολούθησαν ενάντια σε όλα τα μνημόνια, παλιά και νέα, τροϊκανά και ρατσιστικά. Προβάλλοντας ταυτόχρονα τη συνολική εναλλακτική στρατηγική πέρα από τα όρια της ρεφορμιστικής διαχείρισης.
Στις 9 Ιούλη λοιπόν, φιλοδοξούμε η Γιορτή της εργατικής αλληλεγγύης να γίνει μια μεγάλη συνάντηση για όλη την Αριστερά και τους μαχητές του ΟΧΙ!


Παλέψαμε -και συνεχίζουμε να παλεύουμε μαζί- γιορτάζουμε όλες και όλοι μαζί!


Συζήτηση: Ένας χρόνος μετά το Δημοψήφισμα-το εργατικό κίνημα και η αντικαπιταλιστική αριστερά προχωράνε

Ομιλητές: Τάσος Αναστασιάδης (Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια), Μαρία Λουκοπούλου (καθηγήτρια, Ν.Ε. ΑΔΕΔΥ), Τζεμαλή Μηλιαζήμ (ΔΣ Διδασκαλικού Συλλόγου), Αλί Μπόρσαν (Σύριος πρόσφυγας από το Χαλκερό)


ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ


Τιμή ενίσχυσης 5 ευρώ (με φαγητό και ποτό)

Σοσιαλισμός από τα Κάτω

Να τελειώνουμε με το σεξιστικό σύστημά τους
Κάντε κλικ στο εξώφυλλο για να διαβάσετε σε μορφή pdf