Για το ΟΧΙ που δεν γίνεται ΝΑΙ




Στις 25 Ιούνη η Εργατική Αλληλεγγύη μας καλεί στη μεγάλη Γιορτή που οργανώνει στον πανέμορφο κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στο Θησείο με κεντρικό σύνθημα «Παλεύουμε μαζί, γιορτάζουμε μαζί». 
H Γιορτή θα ανοίξει με τη συζήτηση «Ένας χρόνος μετά το δημοψήφισμα, το εργατικό κίνημα και η αντικαπιταλιστική αριστερά προχωράνε», στην οποία είναι ομιλητές οι: Χρίστος Αργύρης, γιατρός και μέλος ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Γεννηματάς, Νίκος Γεωργίου, πρόεδρος της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ, Πάνος Γκαργκάνας, διευθυντής της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη, Μασούντ Καχάρ, επιτροπή προσφύγων Ελληνικού, Άννα Κωνσταντακάκη, δημοσιογράφος ΕΡΤ, Κώστας Παπαδάκης, Πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής και μέλος ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 
Μετά το τέλος της συζήτησης θα ακολουθήσει συναυλία, ενώ θα υπάρχουν πολλά και νόστιμα σπιτικά φαγητά και ποτά. Η πρόσκληση που περιλαμβάνει φαγητό και ποτό κοστίζει 10 ευρώ. Για τους άνεργους και τους μαθητές 5 ευρώ.

“Δύναμη για καλύτερη συνέχεια”

Ζωή και δύναμη εύχομαι στην ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ να μπορεί να συνεχίσει τους αγώνες της. Γνωρίζουμε ότι η σταδιοδρομία της δεν ήταν εύκολη μέχρι σήμερα. Αλλά πάντα κατάφερε με την υποστήριξη πολλών συντρόφων και συντροφισσών να συνεχίζει τον ωραίο αγώνα της. Σήμερα έχει γίνει πια κάτι απαραίτητο για τους αγωνιστές του εργατικού και όλου του κοινωνικού κινήματος στη χώρα μας. Συγχρόνως να πληροφορεί, για τις εξελίξεις των άλλων χωρών. 
Κάθε Τετάρτη με νέα δύναμη, αισιοδοξία, μαχητικότητα, συνεχίζει την πορεία της. Εύχομαι να μπορεί να συνεχίζει με την ίδια ζωντάνια κάθε βδομάδα για το καλό της εργατικής τάξης, αλλά και πλατύτερα του ελληνικού λαού. 
Πολλές φορές δύσκολος ο αγώνας, αλλά είμαι σίγουρος ότι πάντα καινούρια, ανανεωμένη να έχει πάντα θάρρος και νέα δύναμη. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν πολλές εφημερίδες να αναλύουν, να προωθούν, να ανανεώνουν τις διεκδικήσεις τους. Γι’ αυτό η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ είναι απαραίτητη περισσότερο από ποτέ. Εύχομαι ακόμη μεγαλύτερη πρόοδο, ακόμη μεγαλύτερη επέκταση. Οι συνεχείς προσπάθειες των συντρόφων και των συντροφισσών που την δημιουργούν, αποδίδουν και επεκτείνουν τους αγώνες. Καλό κουράγιο και για ακόμη μεγαλύτερη και καλύτερη συνέχεια. 
Δημήτρης Λιβιεράτος 

Χρειάζεται να στηρίξουμε την Εργατική Αλληλεγγύη γιατί δίνει την εικόνα από όλη την Ελλάδα. Δίνει την εικόνα όχι όπως την προβάλλουν η τηλεόραση και άλλα ΜΜΕ, τα οποία προβάλλουν ότι κυριαρχεί η απογοήτευση. Η εφημερίδα δίνει την εικόνα της αριστερής διάθεσης του κόσμου που συνεχίζει να παλεύει. 
Στη Γιορτή θα συζητήσουμε και για τον ένα χρόνο από το δημοψήφισμα. Παρόλα αυτά που ακολούθησαν, ο κόσμος δεν έχασε τη μαχητική του διάθεση. Πιστεύει ότι ο κόσμος μπορεί να αλλάξει. Στο Αιγάλεω έχουμε κάνει καλή δουλειά με τα υλικά που έχουν κυκλοφορήσει και έχει ανέβει ο αριθμός των φύλλων της εφημερίδας που διακινούμε μέσα από αυτή την προσπάθεια. 
Χρυσάνθη Κατοπούλη, σπουδάστρια ΤΕΙ Νοσηλευτικής

“Oφείλουμε νίκες στο μελάνι της”

Ενα έντυπο ζωντανό, με χρώμα και φωτογραφίες. Τίτλος που σηματοδοτεί, με ιστορία και προοπτική. Οι σελίδες της ένα παράθυρο ανοιχτό στον κόσμο του κινήματος, μία επίκαιρη, ανανεούμενη, συνεχής, αμφίδρομη επικοινωνία και πληροφόρηση σε κινητοποιήσεις, απεργίες, συνελεύσεις, πολιτικές εξελίξεις. Και όπως λέει και ο παλιός στίχος του ανώνυμου υμνωδού της "είναι καθημερινά παρούσα σε απεργίες, δρόμους και σχολειά και αναπτύσσει δίχως να κουράζει, απόψεις, θεωρίες και ιστορικά". 
Η γραφή της απλή χωρίς την πρόθεση να εντυπωσιάσει και να ξεχωρίσει, αλλά να ενώσει τις αντιστάσεις. Αλλά και χωρίς να μασάει τα λόγια της. Το ξέρουν καλύτερα από τον καθένα εκείνοι που την έστειλαν επανειλημμένα στο εδώλιο. Όπου και εκεί έδωσε τη μάχη και νίκησε. Οι συντάκτες της αγωνιστές που μέσα από τη δουλειά τους δεν υπηρετούν καριέρες. Όχι γιατί τους λείπει το ταλέντο και η γνώση, αλλά γιατί δεν τα έχουν τάξει για τον εαυτό τους. Και η έκκλησή της για συνδρομές και οικονομική ενίσχυση αναπόφευκτα συχνή, αλλά στις σελίδες της δεν καταχωρήθηκαν ποτέ διαφημίσεις, κρατικές η ιδιωτικές, ένθετα κ.λ.π. Γιατί είναι επιλογή της να ζητά από τους εργάτες και τα συνδικάτα, όχι από το κράτος και τους καπιταλιστές.
Η "Εργατική Αλληλεγγύη" είναι εκ των πραγμάτων μία εφημερίδα της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Ο ρόλος της στη συγκρότησή της και στην πολυτάραχη, αλλά ελπιδοφόρα της πορεία αναντικατάστατος. Το ίδιο και για την Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α., το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα, το προσφυγικό, τη μάχη κατά των ναζιστών της Χ.Α., τον συντονισμό των εργατικών αγώνων, τον προσανατολισμό της αριστεράς.
Η "Εργατική Αλληλεγγύη" είναι το δικό μας, το πραγματικό "ΟΧΙ" που δεν έγινε, ούτε θα γίνει "ΝΑΙ".
Στη γιορτή της θα είμαστε εκεί, χωρίς να ξεχνάμε πως αν κάποιες φορές τα τελευταία χρόνια γιορτάσαμε νίκες, το οφείλουμε συχνά στο μελάνι της. Μακάρι να εξακολουθήσει να τυπώνεται και να απλώνεται.
Κώστας Παπαδάκης

Στη Γιορτή της Εργατικής Αλληλεγγύης θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε ζωντανά δύο νέες μπάντες που έχουν ενθουσιάσει το κοινό στις πρόσφατες συναυλίες τους. 
Oι Sexy Christians κάνουν αίσθηση τα τελευταία δύο χρόνια με την σκηνική τους παρουσία –εναλλάσσουν κοστούμια και περούκες ανάλογα με το τραγούδι- και παίζουν ροκ μουσική. Μόλις κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ μέσα στον Απρίλη. Μπορείτε να τους ακούσετε δωρεάν στο ομώνυμο κανάλι τους στο soundcloud. 
Οι The Mighty Mezz είναι ακόμη πιο καινούργια μπάντα. Εντυπωσίασαν στην παρουσία τους στο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ στο Θέατρο Εμπρός παίζοντας ρέγκε. Μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τις μουσικές τους εδώ: tinyurl.com/ j6ytftx
Μετά τις δύο μπάντες, μουσική για τους φίλους της Εργατικής Αλληλεγγύης θα παίξει ο DJ Renegade Instruments. Επισκεφτείτε το ομώνυμο κανάλι του στο youtube για να τον ακούσετε.

AΘΗΝΑ, 25/6
Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, 8μμ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 8/7
Λέσχη ΑΠΘ (Roof Garden), 8μμ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ, 1/7
Λιθαρίτσια, 8μμ
Oμιλήτρια: Αργυρή Ερωτοκρίτου, γιατρός, ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ΧΑΝΙΑ, 1/7
πλατεία Σπλάτζιας, 8μμ
Ομιλητές: Αθηνά Γιαννουλάκη, 
πρ. σωματείου εργαζ. δήμου Χανίων, Σοφία Θεοδωράκη, εργαζόμενη ΕΡΑ Χανίων, 
Φώτης Μπικάκης, γραμμ. ΕΛΜΕ Χανίων, Γιάννης Σηφακάκης, 
ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 
Θα ακολουθήσει κρητικό γλέντι με ζωντανή μουσική 
ΠΑΤΡΑ, 2/7
Έσπερος, 8μμ
Oμιλήτρια: Αργυρή Ερωτοκρίτου, γιατρός, ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ, 2/7
Ομιλητής: Γιάννης Σηφακάκης, 
ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ΒΟΛΟΣ, 8/7
ΞΑΝΘΗ, 9/7

Σοσιαλισμός από τα Κάτω

Να τελειώνουμε με το σεξιστικό σύστημά τους
Κάντε κλικ στο εξώφυλλο για να διαβάσετε σε μορφή pdf