Κάτω τα χέρια από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ !Για μια ακόμη φορά ο Τζήμερος ξεπερνά τον θρασύδειλο εαυτό του. Σε πρόσφατη ανάρτηση  λασπολογεί σε βάρος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και προσωπικά κατά του εκλεγμένου Δημοτικού Συμβουλου, Πέτρου Κωνσταντίνου, για τον οποίον υπαινίσσεται σαφώς ότι ευθύνεται για τον εμπρησμό της ΜΑΡΦΙΝ!


Δεν μας εκπλήσσουν οι συκοφαντίες του Κου Τζήμερου, είναι «ειδικός» στο να τις χρησιμοποιεί ενάντια στον κόσμο της αριστεράς και των αγώνων, αλλά εδώ δεν πρόκειται για έκφραση γνώμης. Πρόκειται για πολιτική και προσωπική στοχοποίηση.

Προφανώς ο Κος Τζήμερος έχει ενοχληθεί από το συγκλονιστικό κύμα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, τη μόνη αληθινή ασπίδα στα έργα της Ε.Ε. και της κυβέρνησης Συριζανέλ που τα υλοποιεί, διαλύοντας τους καταυλισμούς και κλέινοντας χιλιάδες ψυχές σε άθλια στρατόπεδα. Τόσος ανθρωπισμός δεν χωράει στη νεοφιλελεύθερη σκέψη του, και –τι πιο εύκολο;- ξεσπαθώνει δαιμονοποιώντας τους συμπαραστάτες και την αντικαπιταλιστική αριστερά.

Δεν θα περάσει η ρατσιστική λογική του. Όπως διαψεύστηκε η προσπάθεια στοχοποίησης των απεργών διαδηλωτών για το τραγικό γεγονός της ΜΑΡΦΙΝ, ο κόσμος θα αψηφίσει τις λάσπες του Τζήμερου. Οι αγώνες και η αλληλεγγύη μας θα συνεχιστούν!

Σοσιαλισμός Από τα Κάτω

Έξοδος από τα Μνημόνια στα χέρια των εργατών
Σχέσεις εξάρτησης - Oι Τράπεζες και οι “φούσκες”
Γυναίκες ενάντια στην καταπίεση
Η επιστροφή του Μακεδονικού

Από τον Πουλιόπουλο στον Ζαχαριάδη - Ο σύντομος ελληνικός Μεσοπόλεμος

Ο Λέανδρος Μπόλαρης θυμίζει την πορεία του ελληνικού καπιταλισμού μετά το τέλος της Μικρασιατικής Εκστρατείας, τους εργατικούς αγώνες αλλά και την μεγάλη αλλαγή του ΚΚΕ. Τυπικά την έναρξη του διεθνούς μεσοπολέμου σηματοδοτεί η «συνθήκη ειρήνης», η Συνθήκη των Βερσαλλιών που επέβαλαν οι νικητές του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου στους ηττημένους και υπογράφτηκε επίσημα τον Ιούνη του 1919.

Βενεζουέλα: Χρειάζεται εργατική εναλλακτική

Ο Νίκος Λούντος δίνει την πραγματική εικόνα της Βενεζουέλας και προτείνει διέξοδο. Οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα έχουν μετατραπεί σε ιδεολογικό εργαλείο της δεξιάς σε όλο τον κόσμο για να πείσει ότι σοσιαλισμός σημαίνει καταστροφή.

Το 1968 στις ΗΠΑ

Ο Γιώργος Πίττας παρουσιάζει την έκρηξη του κινήματος στις ΗΠΑ που εξασφάλισε τη μεγαλύτερη ήττα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Το 1968 είναι μια χρονιά-καμπή για τις ΗΠΑ.

Βιβλιοκριτική: Φυλετικές θεωρίες στην Ελλάδα

Φυλετικές θεωρίες στην ΕλλάδαΠροσλήψεις και χρήσεις στις επιστήμες, την πολιτική, τη λογοτεχνία και την ιστορία της τέχνης κατά τον 19ο και 20ό αιώνα Επιμέλεια: Ε. Αβδελά κ.