Συντονιστικό Νοσοκομείων: Πανυγειονομική Απεργία 8 Ιούνη - Πανελλαδική συγκέντρωση 11πμ Υπουργείο Υγείας


 
 
8 Ιούνη Πανυγειονομική Απεργία
Απεργιακή κλιμάκωση για να μην περάσουν τα νέα μέτρα
για να κερδίσουμε προσλήψεις χρηματοδότηση
να σώσουμε τα νοσοκομεία, τους μισθούς και τις δουλειές μας

Στις 8 Ιούνη η δημόσια υγεία βάζει απεργιακό λουκέτο. Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί σε πανυγειονομική απεργία και πανελλαδικό συλλαλητήριο έξω από το Υπ. Υγείας στην Αθήνα. Οι υγειονομικοί παλεύουμε για να σπάσουμε τις μνημονιακές πολιτικές στην πράξη. Να κερδίσουμε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία μας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μπορεί να ψήφισε όλα τα νέα μέτρα, το ασφαλιστικό σφαγείο, τη φοροεπιδρομή, την παράδοση των «κόκκινων» δανείων στα funds, το πακέτο των ιδιωτικοποιήσεων και τον αυτόματο κόφτη μισθών, συντάξεων και των δουλειών μας, γνωρίζει καλά όμως, όπως όλες οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, ότι η σύγκρουση με την μνημονιακή πολιτική της, δεν θα σταματήσει. Τα νέα μέτρα από χαρτιά με τη σφραγίδα της βουλής, χρειάζεται να τα μετατρέψει σε πράξη, σε επιθέσεις πάνω στις ζωές μας.

Έτσι και αλλιώς στο χώρο της δημόσιας υγείας οι μνημονιακές περικοπές συνεχίζονται, οι ελλείψεις προσωπικού και υλικών διογκώνονται την ώρα που τα ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν. Η έλλειψη προσωπικού φέρνει την εντατικοποίηση της δουλειάς στα όρια της πλήρους εξάντλησης. Το καθεστώς των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, (επικουρικοί και ειδικευόμενοι σε παράταση, μπλοκάκια, 5μηνίτες, εργολαβικοί εργαζόμενοι) συνεχίζει να απλώνεται παντού. Το πάγωμα των προσλήψεων, κρατά κλειστές τις ΜΕΘ, ενώ έχει οδηγήσει τους νέους γιατρούς στη μετανάστευση ή στα αρπαχτικά του ιδιωτικού τομέα. Η κυβέρνηση αντί να αλλάξει αποφασιστικά αυτή την κατάσταση όπως έδινε υποσχέσεις, προχωρά τώρα αγκαλιά με τον μνημονιακό κόφτη των νέων μέτρων.

Η κατρακύλα τους δεν έχει όρια ούτε στο ζήτημα των προσφύγων, όπου εφαρμόζουν τη ρατσιστική και δολοφονική πολιτική των κλειστών συνόρων και των στρατοπέδων συγκέντρωσης μαζί με ΕΕ και Τουρκία, ξεχνώντας κάθε προοδευτική διακήρυξη. Στις 9 Ιούνη θα βρεθούμε ενωμένοι συνδικάτα και αντιρατσιστικό κίνημα, έξω από το δημαρχείο της Αθήνας, στις 5μμ στην Πλ. Κοτζιά για να διεκδικήσουμε ανοιχτές πόλεις, στέγη σίτιση περίθαλψη για τους πρόσφυγες.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Ήδη στην απεργιακή αντεπίθεση μαζί με την υγεία, καλούν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια με 48ωρες επαναλαμβανόμενες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση. Σε απεργία προχωράνε και όλοι οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες στην Αθήνα. Οι εκπαιδευτικοί σε νέα κινητοποίηση απαιτώντας να μην απολυθούν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και να γίνουν προσλήψεις στα σχολεία. Συνεχίζουμε την αντίσταση για να σπάσουμε τα μνημονιακά μέτρα στην πράξη.

Στις 8 Ιούνη να γίνει πανυγειονομικός σεισμός. Κάθε εργαζόμενος/η και κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο χρειάζεται να πάρει στα χέρια του, την ενημέρωση και την οργάνωση της μάχης. Να οργανώσουμε σε κάθε νοσοκομείο ανοιχτές συσκέψεις με συνάδελφους και συναδέλφισσες, επιτροπές απεργιακές που θα πάρουν πάνω τους με περιοδείες, συζητήσεις, συνελεύσεις, την περιφρούρηση και την επιτυχία της απεργίας. Εκείνη την μέρα να μπούμε μαζικά στα πούλμαν από επαρχία και Αθήνα, να πλημμυρίσουμε τους δρόμους, με τα πανό των σωματείων μας, να δείξουμε τη δύναμή μας. Να δώσουμε συνέχεια με απεργιακή κλιμάκωση για να αναγκάσουμε την κυβέρνηση σε άτακτη υποχώρηση.

Να διεκδικήσουμε από την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει εκείνη την μέρα πανελλαδική απεργία σε όλο το δημόσιο. Μαζί με όλο το εργατικό κίνημα να ανοίξουμε το δρόμο για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και χρηματοδότησης. Αυτή τη μάχη δίνει το Συντονιστικό Νοσοκομείων και καλεί κάθε εργαζόμενο, κάθε σωματείο να την δώσουμε μαζί. 

 Πανελλαδική συγκέντρωση 11πμ υπ.Υγείας

 

Σοσιαλισμός Από τα Κάτω

Έξοδος από τα Μνημόνια στα χέρια των εργατών
Σχέσεις εξάρτησης - Oι Τράπεζες και οι “φούσκες”
Γυναίκες ενάντια στην καταπίεση
Η επιστροφή του Μακεδονικού

Από τον Πουλιόπουλο στον Ζαχαριάδη - Ο σύντομος ελληνικός Μεσοπόλεμος

Ο Λέανδρος Μπόλαρης θυμίζει την πορεία του ελληνικού καπιταλισμού μετά το τέλος της Μικρασιατικής Εκστρατείας, τους εργατικούς αγώνες αλλά και την μεγάλη αλλαγή του ΚΚΕ. Τυπικά την έναρξη του διεθνούς μεσοπολέμου σηματοδοτεί η «συνθήκη ειρήνης», η Συνθήκη των Βερσαλλιών που επέβαλαν οι νικητές του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου στους ηττημένους και υπογράφτηκε επίσημα τον Ιούνη του 1919.

Βενεζουέλα: Χρειάζεται εργατική εναλλακτική

Ο Νίκος Λούντος δίνει την πραγματική εικόνα της Βενεζουέλας και προτείνει διέξοδο. Οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα έχουν μετατραπεί σε ιδεολογικό εργαλείο της δεξιάς σε όλο τον κόσμο για να πείσει ότι σοσιαλισμός σημαίνει καταστροφή.

Το 1968 στις ΗΠΑ

Ο Γιώργος Πίττας παρουσιάζει την έκρηξη του κινήματος στις ΗΠΑ που εξασφάλισε τη μεγαλύτερη ήττα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Το 1968 είναι μια χρονιά-καμπή για τις ΗΠΑ.

Βιβλιοκριτική: Φυλετικές θεωρίες στην Ελλάδα

Φυλετικές θεωρίες στην ΕλλάδαΠροσλήψεις και χρήσεις στις επιστήμες, την πολιτική, τη λογοτεχνία και την ιστορία της τέχνης κατά τον 19ο και 20ό αιώνα Επιμέλεια: Ε. Αβδελά κ.