Η άποψή μας

Η άποψή μας
Κυβερνητική κρίση: Στη σκιά της εργατικής οργής

Η απεργία της 7 Απρίλη έπιασε το νήμα, εμπρός για απεργιακή κλιμάκωση ενάντια σε Μνημόνια παλιά και νέα, τροϊκανά και ρατσιστικά

Παρά και ενάντια στις προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα και των υπουργών του να εμφανίσουν ότι το γρήγορο κλείσιμο της «αξιολόγησης» θα είναι λύση απέναντι στις απειλές ΔΝΤ για χρεοκοπία, χιλιάδες απεργοί σε όλο το δημόσιο αλλά και στα ΜΜΕ έδωσαν την πραγματική απάντηση: ο εκβιασμός δεν θα περάσει, το ασφαλιστικό -σφαγείο δεν θα φτάσει ποτέ στη Βουλή, με τις απεργίες μας θα φράξουμε το δρόμο στο τρίτο Μνημόνιο.
Το μαζικό απεργιακό συλλαλητήριο στην Αθήνα, οι συγκεντρώσεις και πορείες απεργών σε όλη την Ελλάδα, η επιτυχία της απεργίας που έκλεισε τα δελτία ειδήσεων και τις εφημερίδες, η οργανωμένη συμμετοχή προσφύγων από τα Διαβατά και τον Κατσικά στη Θεσσαλονίκη και στα Γιάννενα αντίστοιχα έστειλαν ξεκάθαρα το μήνυμα: εδώ είναι η δύναμη που μπορεί να σταματήσει τον κατήφορο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Έναν κατήφορο που έχει φτάσει σε τερατώδεις περικοπές συντάξεων και κοινωνικών δαπανών αλλά και σε απελάσεις και καταστολή των προσφύγων και της αλληλεγγύης στον Πειραιά, στην Ειδομένη, στα νησιά, για χάρη της ΕΕ-φρούριο.

Η επιτυχία αυτής της απεργιακής κινητοποίησης είναι και ένα μήνυμα προς τις δυνάμεις της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας που κινήθηκαν για να την αποφύγουν. Είναι χαστούκι για την ηγεσία της ΓΣΕΕ που απείχε προκλητικά, αλλά είναι και προειδοποίηση στην ηγεσία του ΠΑΜΕ που κοντράρησε την απεργία στα ΜΜΕ. Τέρμα πια με τις αναβολές μέχρι «να φτάσει η ώρα της Βουλής». Απεργιακή κλιμάκωση εδώ και τώρα.

Χαιρετίζουμε τις δυνάμεις του Συντονισμού ενάντια στα Μνημόνια και της ΚΕΕΡΦΑ που πρωτοστάτησαν για την επιτυχία της απεργίας και για τη σύνδεση της πάλης ενάντια στο Ασφαλιστικό με την πάλη στο πλευρό των προσφύγων. Ο αγώνας είναι κοινός, όχι μόνο γιατί έχουμε κοινό εχθρό τα γεράκια του πολέμου, της λιτότητας και του ρατσισμού αλλά και γιατί οι ανάγκες της εργατικής τάξης είναι ενιαίες πέρα από χρώμα, καταγωγή και θρησκεία. Θέλουμε προσλήψεις και όχι περικοπές στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στους δήμους, γιατί αυτό χρειάζονται και τα προσφυγόπουλα και όλα τα παιδιά. Θέλουμε λεφτά για τα ασφαλιστικά ταμεία και όχι για τις τράπεζες και το χρέος.

Εμπρός να κλιμακώσουμε το απεργιακό κίνημα και να δυναμώσουμε την αριστερά της ρήξης με τον καπιταλισμό και τους «θεσμούς» του.

Αθήνα 7 Απρίλη 2016,
Η Κ.Ε. του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος

20 Γενάρη - Κοινό βήμα συντονισμού

20 Γενάρη - Κοινό βήμα συντονισμού
Δείτε το πρόγραμμα της Πανελλαδικής Συνέλευσης Εργατικής Αντίστασης

Έξι χρόνια μετά: Δικαιοσύνη για τον Σαχζάτ Λουκμάν

Έξι χρόνια μετά: Δικαιοσύνη για τον Σαχζάτ Λουκμάν
Μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση στις 18 Γενάρη στα Πετράλωνα, στη μνήμη του δολοφονημένου από χρυσαυγίτες Σαχζάτ Λουκμάν, καλούν η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας «Η Ενότητα» και η ΚΕΕΡΦΑ.

16M: Ενάντια στο ρατσισμό και τον φασισμό

16M: Ενάντια στο ρατσισμό και τον φασισμό
Aθήνα Ομόνοια 3μμ Θεσσαλονίκη Άγαλμα Βενιζέλου 12μες Χανιά Πλατεία Αγοράς 12μες Ηράκλειο Λιοντάρια 12μες Ξάνθη Κεντρική Πλατεία 4μμ Γιάννενα Περιφέρεια 12μες Πάτρα Πλατεία Γεωργίου 12μες Βόλος Άγιος Νικόλαος 1μμ

Νέο τεύχος "Σοσιαλισμός από τα Κάτω" Νο 132

Νέο τεύχος "Σοσιαλισμός από τα Κάτω" Νο 132
Σοσιαλισμός από τα Kάτω Νο 132 Ο εκρηκτικός συνδυασμός Πανικόβλητα επιτελεία - Οργισμένη εργατική τάξη

Δείτε τα βίντεο

Πανελλαδικό Συμβούλιο του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος: 4 μάχες που ξεκινάνε τη νέα χρονιά

Πανελλαδικό Συμβούλιο του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος: 4 μάχες που ξεκινάνε τη νέα χρονιά
Με συμμετοχή αντιπροσώπων από τους τοπικούς πυρήνες πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6/1, το πρώτο Πανελλαδικό Συμβούλιο του ΣΕΚ για το 2019. Η συζήτηση είχε τρία θέματα: Η πρώτη είχε να κάνει με την παρέμβαση και το χτίσιμο του επαναστατικού κόμματος τη νέα χρονιά και την εισήγηση έκανε η Μαρία Στύλλου.