Αντίο φίλε και σύντροφε, Νίκο Κίτου. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

Ξάνθη, 26 Γενάρη 2016.

Αποχαιρετήσαμε σήμερα τον αγαπημένο φίλο και σύντροφο Νίκο Κίτου.

Είναι γνωστό σε όλη την κοινωνία της Ξάνθης ότι ο Νίκος δεν έλειψε ποτέ από κανέναν αγώνα τόσο ενάντια στο ρατσισμό και την απειλή του φασισμού όσο και ενάντια στα μνημόνια και τη φτώχεια.

Αλλά αυτό που τον έκανε ιδιαίτερα αγαπητό ήταν η ευγένεια και ο αλτρουισμός του. Ήταν πάντα δίπλα σε όποιον είχε ανάγκη.

Η αγωνιστικότητα και η άνευ όρων δοτικότητά του είναι έμπνευση για μας. Καθώς και το βαθύ αίσθημα ταξικής ενότητας που τον χαρακτήριζε.

Γι' αυτό πλήθος κόσμου απ' όλο το φάσμα της αριστεράς ήταν εκεί για να του απευθύνει με ευγνωμοσύνη και συγκίνηση το τελευταίο αντίο.

Αντίο φίλε και σύντροφε,
Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα - Τοπική Επιτροπή Ξάνθης

Σοσιαλισμός Από τα Κάτω

Έξοδος από τα Μνημόνια στα χέρια των εργατών
Σχέσεις εξάρτησης - Oι Τράπεζες και οι “φούσκες”
Γυναίκες ενάντια στην καταπίεση
Η επιστροφή του Μακεδονικού

Από τον Πουλιόπουλο στον Ζαχαριάδη - Ο σύντομος ελληνικός Μεσοπόλεμος

Ο Λέανδρος Μπόλαρης θυμίζει την πορεία του ελληνικού καπιταλισμού μετά το τέλος της Μικρασιατικής Εκστρατείας, τους εργατικούς αγώνες αλλά και την μεγάλη αλλαγή του ΚΚΕ. Τυπικά την έναρξη του διεθνούς μεσοπολέμου σηματοδοτεί η «συνθήκη ειρήνης», η Συνθήκη των Βερσαλλιών που επέβαλαν οι νικητές του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου στους ηττημένους και υπογράφτηκε επίσημα τον Ιούνη του 1919.

Βενεζουέλα: Χρειάζεται εργατική εναλλακτική

Ο Νίκος Λούντος δίνει την πραγματική εικόνα της Βενεζουέλας και προτείνει διέξοδο. Οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα έχουν μετατραπεί σε ιδεολογικό εργαλείο της δεξιάς σε όλο τον κόσμο για να πείσει ότι σοσιαλισμός σημαίνει καταστροφή.

Το 1968 στις ΗΠΑ

Ο Γιώργος Πίττας παρουσιάζει την έκρηξη του κινήματος στις ΗΠΑ που εξασφάλισε τη μεγαλύτερη ήττα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Το 1968 είναι μια χρονιά-καμπή για τις ΗΠΑ.

Βιβλιοκριτική: Φυλετικές θεωρίες στην Ελλάδα

Φυλετικές θεωρίες στην ΕλλάδαΠροσλήψεις και χρήσεις στις επιστήμες, την πολιτική, τη λογοτεχνία και την ιστορία της τέχνης κατά τον 19ο και 20ό αιώνα Επιμέλεια: Ε. Αβδελά κ.