Ψηφίζουμε ΟΧΙ στη Συμφωνία!Ψηφίζουμε ΟΧΙ στη Συμφωνία-Να πάρει πίσω η κυβέρνηση όλες τις υποχωρήσεις! 
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
NΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ 

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ:
ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ  
EΞΟΔΟ ΑΠΟ ΕΥΡΩ-ΕΕ  
ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

H κυβέρνηση προκήρυξε δημοψήφισμα. Η μαζική αντίσταση στον συμβιβασμό με τους εκβιαστές του ΔΝΤ και της ΕΕ την ανάγκασε να μην υπογράψει συμφωνία.
Αυτή η εξέλιξη είναι ένα βήμα μπροστά για όλους όσοι παλέψαμε και παλεύουμε ενάντια σε παλιά και νέα Μνημόνια. Οι λιμενεργάτες που βγήκαν σε απεργία ενάντια στο ξεπούλημα του Πειραιά, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία που βγήκαν σε απεργία ζητώντας λεφτά και προσλήψεις για την Υγεία, οι χιλιάδες που βγήκαν στο Σύνταγμα ενάντια στη Συμφωνία - αυτή είναι η δύναμη που είπε όχι στον εκβιασμό όχι στο συμβιβασμό.
Τώρα πρέπει να συνεχίσουμε για να τσακίσουμε τους Σαμαράδες και τα Ποτάμια που μένουν πιστοί στην Τρόικα και στα Μνημόνια. Την Κυριακή ψηφίζουμε μαζικά Όχι στη Συμφωνία. Αλλά δεν σταματάμε εκεί. 

Απαιτούμε από την κυβέρνηση της Αριστεράς να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή των υποσχέσεων που έδωσε στο εργατικό κίνημα για να εκλεγεί:

Ακύρωση παλιών και νέων μνημονίων, δουλειά για τους άνεργους, αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, λεφτά για τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τους δήμους, τα ασφαλιστικά ταμεία.

Τα λεφτά μπορούμε να τα βρούμε:

Με τη διαγραφή τους χρέους – Εδώ και τώρα και χωρίς εξαιρέσεις
Με την κρατικοποίηση όλων των τραπεζών
Με έξοδο από το Ευρώ και την Ε.Ε. και την πάλη για να πάρουν τον έλεγχο οι εργάτες.
Σ’ αυτή τη μάχη έχουμε συμπαραστάτη την εργατική τάξη σε όλη την Ευρώπη. Το έδειξαν τα συλλαλητήρια ενάντια στην Ε.Ε. και το ΔΝΤ σε όλες τις μεγάλες πόλεις.
Αυτό που χρειάζεται είναι το δυνάμωμα της επαναστατικής αριστεράς. Για να παλέψουμε μαζί και για την ανατροπή της Συμφωνίας αλλά και να ανοίξει ο δρόμος για μια νέα κοινωνία χωρίς τα βάρη του χρεοκοπημένου καπιταλισμού.
Ψηφίζουμε Όχι, οργανώνουμε τη συνέχεια.
Παίρνουμε μαζικά μέρος στις μεγάλες εκδηλώσεις για τα Ιουλιανά του 1965. 50 χρόνια μετά, δεν ξεχνάμε, δεν σταματάμε τον αγώνα ενάντια στους εκβιαστές και τους συμβιβασμούς.

Σοσιαλισμός Από τα Κάτω

Έξοδος από τα Μνημόνια στα χέρια των εργατών
Σχέσεις εξάρτησης - Oι Τράπεζες και οι “φούσκες”
Γυναίκες ενάντια στην καταπίεση
Η επιστροφή του Μακεδονικού

Από τον Πουλιόπουλο στον Ζαχαριάδη - Ο σύντομος ελληνικός Μεσοπόλεμος

Ο Λέανδρος Μπόλαρης θυμίζει την πορεία του ελληνικού καπιταλισμού μετά το τέλος της Μικρασιατικής Εκστρατείας, τους εργατικούς αγώνες αλλά και την μεγάλη αλλαγή του ΚΚΕ. Τυπικά την έναρξη του διεθνούς μεσοπολέμου σηματοδοτεί η «συνθήκη ειρήνης», η Συνθήκη των Βερσαλλιών που επέβαλαν οι νικητές του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου στους ηττημένους και υπογράφτηκε επίσημα τον Ιούνη του 1919.

Βενεζουέλα: Χρειάζεται εργατική εναλλακτική

Ο Νίκος Λούντος δίνει την πραγματική εικόνα της Βενεζουέλας και προτείνει διέξοδο. Οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα έχουν μετατραπεί σε ιδεολογικό εργαλείο της δεξιάς σε όλο τον κόσμο για να πείσει ότι σοσιαλισμός σημαίνει καταστροφή.

Το 1968 στις ΗΠΑ

Ο Γιώργος Πίττας παρουσιάζει την έκρηξη του κινήματος στις ΗΠΑ που εξασφάλισε τη μεγαλύτερη ήττα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Το 1968 είναι μια χρονιά-καμπή για τις ΗΠΑ.

Βιβλιοκριτική: Φυλετικές θεωρίες στην Ελλάδα

Φυλετικές θεωρίες στην ΕλλάδαΠροσλήψεις και χρήσεις στις επιστήμες, την πολιτική, τη λογοτεχνία και την ιστορία της τέχνης κατά τον 19ο και 20ό αιώνα Επιμέλεια: Ε. Αβδελά κ.