Η άποψή μας

Η άποψή μας
Κυβερνητική κρίση: Στη σκιά της εργατικής οργής

Ψηφίζουμε ΟΧΙ στη Συμφωνία!Ψηφίζουμε ΟΧΙ στη Συμφωνία-Να πάρει πίσω η κυβέρνηση όλες τις υποχωρήσεις! 
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
NΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ 

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ:
ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ  
EΞΟΔΟ ΑΠΟ ΕΥΡΩ-ΕΕ  
ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

H κυβέρνηση προκήρυξε δημοψήφισμα. Η μαζική αντίσταση στον συμβιβασμό με τους εκβιαστές του ΔΝΤ και της ΕΕ την ανάγκασε να μην υπογράψει συμφωνία.
Αυτή η εξέλιξη είναι ένα βήμα μπροστά για όλους όσοι παλέψαμε και παλεύουμε ενάντια σε παλιά και νέα Μνημόνια. Οι λιμενεργάτες που βγήκαν σε απεργία ενάντια στο ξεπούλημα του Πειραιά, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία που βγήκαν σε απεργία ζητώντας λεφτά και προσλήψεις για την Υγεία, οι χιλιάδες που βγήκαν στο Σύνταγμα ενάντια στη Συμφωνία - αυτή είναι η δύναμη που είπε όχι στον εκβιασμό όχι στο συμβιβασμό.
Τώρα πρέπει να συνεχίσουμε για να τσακίσουμε τους Σαμαράδες και τα Ποτάμια που μένουν πιστοί στην Τρόικα και στα Μνημόνια. Την Κυριακή ψηφίζουμε μαζικά Όχι στη Συμφωνία. Αλλά δεν σταματάμε εκεί. 

Απαιτούμε από την κυβέρνηση της Αριστεράς να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή των υποσχέσεων που έδωσε στο εργατικό κίνημα για να εκλεγεί:

Ακύρωση παλιών και νέων μνημονίων, δουλειά για τους άνεργους, αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, λεφτά για τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τους δήμους, τα ασφαλιστικά ταμεία.

Τα λεφτά μπορούμε να τα βρούμε:

Με τη διαγραφή τους χρέους – Εδώ και τώρα και χωρίς εξαιρέσεις
Με την κρατικοποίηση όλων των τραπεζών
Με έξοδο από το Ευρώ και την Ε.Ε. και την πάλη για να πάρουν τον έλεγχο οι εργάτες.
Σ’ αυτή τη μάχη έχουμε συμπαραστάτη την εργατική τάξη σε όλη την Ευρώπη. Το έδειξαν τα συλλαλητήρια ενάντια στην Ε.Ε. και το ΔΝΤ σε όλες τις μεγάλες πόλεις.
Αυτό που χρειάζεται είναι το δυνάμωμα της επαναστατικής αριστεράς. Για να παλέψουμε μαζί και για την ανατροπή της Συμφωνίας αλλά και να ανοίξει ο δρόμος για μια νέα κοινωνία χωρίς τα βάρη του χρεοκοπημένου καπιταλισμού.
Ψηφίζουμε Όχι, οργανώνουμε τη συνέχεια.
Παίρνουμε μαζικά μέρος στις μεγάλες εκδηλώσεις για τα Ιουλιανά του 1965. 50 χρόνια μετά, δεν ξεχνάμε, δεν σταματάμε τον αγώνα ενάντια στους εκβιαστές και τους συμβιβασμούς.

20 Γενάρη - Κοινό βήμα συντονισμού

20 Γενάρη - Κοινό βήμα συντονισμού
Δείτε το πρόγραμμα της Πανελλαδικής Συνέλευσης Εργατικής Αντίστασης

Έξι χρόνια μετά: Δικαιοσύνη για τον Σαχζάτ Λουκμάν

Έξι χρόνια μετά: Δικαιοσύνη για τον Σαχζάτ Λουκμάν
Μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση στις 18 Γενάρη στα Πετράλωνα, στη μνήμη του δολοφονημένου από χρυσαυγίτες Σαχζάτ Λουκμάν, καλούν η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας «Η Ενότητα» και η ΚΕΕΡΦΑ.

16M: Ενάντια στο ρατσισμό και τον φασισμό

16M: Ενάντια στο ρατσισμό και τον φασισμό
Aθήνα Ομόνοια 3μμ Θεσσαλονίκη Άγαλμα Βενιζέλου 12μες Χανιά Πλατεία Αγοράς 12μες Ηράκλειο Λιοντάρια 12μες Ξάνθη Κεντρική Πλατεία 4μμ Γιάννενα Περιφέρεια 12μες Πάτρα Πλατεία Γεωργίου 12μες Βόλος Άγιος Νικόλαος 1μμ

Νέο τεύχος "Σοσιαλισμός από τα Κάτω" Νο 132

Νέο τεύχος "Σοσιαλισμός από τα Κάτω" Νο 132
Σοσιαλισμός από τα Kάτω Νο 132 Ο εκρηκτικός συνδυασμός Πανικόβλητα επιτελεία - Οργισμένη εργατική τάξη

Δείτε τα βίντεο

Πανελλαδικό Συμβούλιο του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος: 4 μάχες που ξεκινάνε τη νέα χρονιά

Πανελλαδικό Συμβούλιο του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος: 4 μάχες που ξεκινάνε τη νέα χρονιά
Με συμμετοχή αντιπροσώπων από τους τοπικούς πυρήνες πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6/1, το πρώτο Πανελλαδικό Συμβούλιο του ΣΕΚ για το 2019. Η συζήτηση είχε τρία θέματα: Η πρώτη είχε να κάνει με την παρέμβαση και το χτίσιμο του επαναστατικού κόμματος τη νέα χρονιά και την εισήγηση έκανε η Μαρία Στύλλου.