Τσακίστε τους νεοναζί και τους προστάτες τους

 



Πλησιάζουμε στη μέρα που ξεκινάει η δίκη της Χρυσής Αυγής με την ακροδεξιά αντιπολίτευση του Σαμαρά να κάνει ό,τι μπορεί για να οικειοποιηθεί τη ρατσιστική ατζέντα των νεοναζί. Δεν περνάει μέρα, ούτε καν τις μέρες του Πάσχα, που να μην επαναλαμβάνεται η κινδυνολογία για «τα κύματα των λαθρομεταναστών που απειλούν την ασφάλεια των πολιτών».
Ενώ οι φλόγες του πολέμου φουντώνουν ξανά στη Μέση Ανατολή, με την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Υεμένη και τη νέα έξαρση των συγκρούσεων στη Συρία, προκαλώντας κύματα προσφύγων, η Νέα Δημοκρατία το μόνο που βλέπει είναι άλλη μια ευκαιρία για εκστρατεία «νόμου και τάξης», για να πιέσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να προσπαθήσει να κερδίσει οπαδούς της Χρυσής Αυγής.

Με τον τρόπο αυτό, ο Σαμαράς θυμίζει άλλη μια φορά τις δικές του ευθύνες για τα ρατσιστικά εγκλήματα των φασιστικών ταγμάτων εφόδου. Από το καλοκαίρι του 2012 μέχρι τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα τον Σεπτέμβρη του 2013, η Χρυσή Αυγή οργάνωσε δεκάδες επιθέσεις σε βάρος μεταναστών με κορυφαία στιγμή τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα, το Γενάρη του 2013. 

Εκείνη η εξόρμηση των νεοναζί είχε σαν ιδεολογική υπόκρουση την εξαγγελία Σαμαρά για «ανακατάληψη» των πόλεων από τους «λαθρομετανάστες» που άρχισε να υλοποιείται με την αστυνομική επιχείρηση «Ξένιος Δίας». Και βέβαια είχε και υλική κάλυψη από την προστασία που πρόσφερε η ΕΛΑΣ στους μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής. 

Μέχρι να εντοπίσουν οι περίοικοι τους δολοφόνους του Σαχζάτ Λουκμάν, κανένας αστυνομικός δεν είχε ανακαλύψει κανέναν από τους δράστες των φασιστικών πογκρόμ. Και μέχρι να ξεσπάσουν οι μαζικές οργισμένες αντιφασιστικές διαδηλώσεις μετά τη δολοφονία του Φύσσα, καμιά δικαστική αρχή και κανένας υπουργός δεν είχε κινηθεί για να σπάσει την ασυλία των ταγμάτων εφόδου.

Αυτά είναι γεγονότα που αυτές τις μέρες δεν πρέπει να ξεχνάει κανένας δημοκράτης, κανένας νεολαίος, κανένας αγωνιστής της εργατικής τάξης και της Αριστεράς. Οι ακροδεξιές κραυγές που απαιτούν από τον Πανούση να κάνει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχιστή της δικής τους πολιτικής δεν πρέπει να αποπροσανατολίσουν κανέναν. 

Καταδίκη

Η δίκη της Χρυσής Αυγής πρέπει επιτέλους να ξεκινήσει τη Δευτέρα και να προχωρήσει χωρίς καμιά αναβολή. Να μεταφερθεί από το χώρο των φυλακών Κορυδαλλού και να εξασφαλιστεί η ανεμπόδιστη πρόσβαση των συγγενών και φίλων των θυμάτων στο ακροατήριο. Να γίνει δίκη και καταδίκη των αυτουργών που οργάνωσαν και εκτέλεσαν τις δολοφονίες, αλλά και αποκάλυψη των μηχανισμών που τους πρόσφεραν προστασία και χρηματοδότηση. Οι Μιχαλολιάκοι να πάνε στις φυλακές και οι Μπαλτάκοι και οι εφοπλιστές που τους βοήθησαν να τους ακολουθήσουν. 

Κανένα στέλεχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν πρέπει να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω από αυτούς τους στόχους, ή, ακόμη χειρότερα, να προσφέρει στους Χρυσαυγίτες διευκολύνσεις ως «νόμιμο πολιτικό κόμμα». Οι νεοναζιστικοί θύλακες δεν θα «αυτοδιαλυθούν» όπως ελπίζει ο Πανούσης, πρέπει να τους διαλύσουμε. Η θέση όλων είναι στο μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα που ξεκινάει η δίκη, στο κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ, των μεταναστευτικών κοινοτήτων, των δημάρχων της περιοχής, της ΑΔΕΔΥ και της ΠΕΝΕΝ στις 8πμ στο γήπεδο της Προοδευτικής, για να βαδίσουμε στο χώρο της δίκης.

Σοσιαλισμός από τα Κάτω

Να τελειώνουμε με το σεξιστικό σύστημά τους
Κάντε κλικ στο εξώφυλλο για να διαβάσετε σε μορφή pdf