Ο δρόμος του Νοέμβρη επαναστατικός! - Διαδηλώνουμε Κυριακή 17 Νοέμβρη Πολυτεχνείο 6μμ




Η φετινή επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι ξεχωριστή. Απέναντί μας έχουμε μια κυβέρνηση της Δεξιάς και της άρχουσας τάξης που εδώ και 46 χρόνια μισεί και φοβάται το μήνυμα της εξέγερσης που παραμένει ζωντανό, όχι μόνο στη μνήμη αλλά και στους αγώνες της εργατικής τάξης και της νεολαίας. Ταυτόχρονα, την Κυριακή 17 Νοέμβρη θα πλημμυρίσουμε τους δρόμους με την έμπνευση και τη δύναμη που μας δίνουν τα «1,2,3 πολλά Πολυτεχνεία» που ξεσπάνε σε όλο τον κόσμο. 

Η Χιλή, η χώρα που η αιματοβαμμένη χούντα του Πινοσέτ είχε κάνει το πειραματόζωο του νεοφιλελευθερισμού, ζει το δικό της Πολυτεχνείο αυτές τις μέρες. Με τη μεγάλη διαφορά ότι εκεί το κίνημα πρόλαβε να φτάσει σε μια Γενική Απεργία που τσάκισε την απόπειρα επιβολής στρατιωτικού νόμου. Ο πρόεδρος Πινιέρα ξεφορτώθηκε το υπουργικό του συμβούλιο αλλά ο κόσμος επιμένει να ολοκληρώσει την ανατροπή. 

To «αραβικό πεζοδρόμιο» ρίχνει κυβερνήσεις. Παρά την άγρια καταστολή που έχει κοστίσει 200 νεκρούς, το κίνημα στο Ιράκ κλιμακώνεται, με γιγάντιες διαδηλώσεις και απεργίες. Η κυβέρνηση παραιτήθηκε όπως και στο Λίβανο. Τον κυρίαρχο λόγο στη Μέση Ανατολή τον έχει το «πεζοδρόμιο» και όχι οι ανταγωνιστικές ισορροπίες που μαγειρεύουν με τα όπλα και τη διπλωματία τους το Ιράν, η Σαουδική Αραβία, ή ο Ερντογάν στη σκιά των ΗΠΑ και της Ρωσίας. 

Αυτό το μήνυμα αφορά και τα αφεντικά του ελληνικού καπιταλισμού. Η Μέση Ανατολή είναι ξανά στο κέντρο των εξεγέρσεων και όποιος απλώνει χέρι στην Ανατολική Μεσόγειο κινδυνεύει να του κοπεί. 

Το πιο σπουδαίο μήνυμα, όμως, είναι η έμπνευση για τον κόσμο που αγωνίζεται εδώ. Σε πείσμα της μεγάλης ρατσιστικής εκστρατείας της Νέας Δημοκρατίας που θέλει να συκοφαντεί τους πρόσφυγες και όλο τον κόσμο της Μέσης Ανατολής σαν επικίνδυνους “τζιχαντιστές”, οι δρόμοι της Βηρυτού και της Βαγδάτης δείχνουν έναν κόσμο να παλεύει όπως κάνουν οι εργάτες και η νεολαία εδώ. «Φάτε τους γαμημένους πλούσιους» γράφουν τα πλακάτ στο Λίβανο αναδεικνύοντας την ταξική διαχωριστική γραμμή πάνω από τις θρησκευτικές. 

Αυτή την έμπνευση και τη δύναμη θα εκφράσουμε με τη μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις τιμής για την εξέγερση του Νοέμβρη και τις διαδηλώσεις της 17 Νοέμβρη. Εκεί θα συναντηθούνε σε ένα μαχητικό ποτάμι όλες οι μάχες που έδωσαν εργαζόμενες, εργαζόμενοι και νεολαία στο πρώτο τετράμηνο της κυβέρνησης της ΝΔ: οι απεργοί των πανεργατικών, των νοσοκομείων και των δήμων που παλεύουν για να υπερασπίσουν τα συνδικάτα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, παλεύουν για προσλήψεις και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, οι φοιτητές/τριες που παλεύουν ενάντια στην κατάργηση του ασύλου και τα «εθνικά ιδεώδη» της Κεραμέως, το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα που κάθισε στο σκαμνί τους δολοφόνους της ναζιστικής συμμορίας και υπερασπίζεται πρόσφυγες και μετανάστες από τις ρατσιστικές επιθέσεις της κυβέρνησης. 

Ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του τολμάνε να βάζουν στο στόχαστρο τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις. Εμείς θα τους στείλουμε το μήνυμα ότι θα έχουν τη τύχη του Πινιέρα και των υπουργών του. 

Έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε όλες τις επιθέσεις της κυβέρνησης και της άρχουσας τάξης. Και να ανοίξουμε το δρόμο για την τελική νίκη των αγώνων μας, την ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος που γεννάει φτώχεια, ρατσισμό, πολέμους και περιβαλλοντική καταστροφή. Το σύνθημα «Δεν υπάρχει δρόμος κοινοβουλευτικός, ο δρόμος του Νοέμβρη επαναστατικός» είναι επίκαιρο. 

Σοσιαλισμός από τα Κάτω

Να τελειώνουμε με το σεξιστικό σύστημά τους
Κάντε κλικ στο εξώφυλλο για να διαβάσετε σε μορφή pdf